>
Castelul de Lut din Valea Zânelor a fost creat relativ recent şi imediat după ce lumea a început să-l viziteze a devenit unul dintre cele mai „călcate” obiective turistice de la noi din ţară, dar să vedem şi de ce.
Ei bine, castelul în sine merită văzut, arată ca o veritabilă creaţie pentru zâne, din lut dar parcă e din turtă dulce. Multiplele turnuri în dau un aer de basm şi întreaga atmosferă creată în jurul locaţiei este una de feerie.
Din curtea castelului se pot vedea vârfurile munţilor Bucegi şi chiar prin curtea acestuia trece un pârâu unde îţi poţi răcori picioarele pe timp de vară.
Pe malul apei care susură lin sunt amenajate măsuţe şi scaune din baloţi de paie, unde poţi savura un suc de mere preparat la faţa locului. Vis-a-vis de castel, chiar lângă parcarea Castelului, a fost amenajat un restaurant cu o delicioasă pizza pe vatră.
Design-ul face parte din aceeaşi poveste şi mesele cu scaunele din interiorul acestuia au fost înlocuite de buturugi de lemne. Totodată, tavanul este doar…bolta cerească.
Castelul de Lut din Valea Zânelor este situat în apropierea Sibiului şi poate fi vizitat zilnic, oricând în intervalul orar 10:30 – 17:30. Acesta nu acceptă rezervări şi tariful de vizitare este de doar 10 lei de persoană.
Citeşte şi:
Ce poți vizita la Cheile Sohodolului și care sunt principalele atracții turistice de acolo
Program și acces la Muzeul de Istorie din București. Cât costă biletul și care este orarul de funcționare
Plata se face doar în cash, nu se acceptă cu cardul, iar copiii cu vârsta de până la 3 ani au gratuitate. Parcarea este gratuită aici şi este special amenajată pentru clienţi.
Adresa exactă a Castelului de Lut este Strada Principală, nr. 630, în localitatea Porumbacu De Sus, judeţul Sibiu, România. Castelul de Lut a fost creat în 2014 de două persoane din Bucureşti, Răzvan şi Gabriela, părinţii unui băieţel de 6 anişori.
Aceştia şi-au dorit ca visele să devină realitate şi aşa au pus bazele acestui mirific proiect. Din 2016 a fost deschis publicului şi de atunci cei doi bucureşteni au început să-i aducă îmbunătăţiri.
Fiecare detaliu din curtea castelului a fost bine gândit şi toate elementele pe care le veţi regăsi acolo fac parte din poveştile cu zâne.