Ionuț Nițulescu Utile 23.12.2022 03:10

Care sunt, de fapt, cele mai scumpe parfumuri din lume la ora actuală

Care sunt, de fapt, cele mai scumpe parfumuri din lume la ora actuală

Parfumul fin nu trebuie să coste o avere, dar totuși există parfumuri foarte scumpe. Imperial Majesty No.1 de Clive Christian a fost numit cel mai scump parfum din lume de către Guinness Book of World Records în 2006 deoarece avea un preț de 2.355 dolari pe uncie – un răsfăț care includea livrarea într-un Bentley. 

O sticlă de Golden Delicious de la DKNY, proiectată de bijutierul Martin Katz și care conține aproape 3.000 de pietre prețioase – inclusiv 2.700 de diamante – a fost vândută la o licitație de caritate în 2011, pentru un milion de dolari. 

Prețul unui parfum reflectă, de obicei, raritatea sau calitatea materialelor naturale, ornamentele de pe sticlă și / sau măiestria maestrului de parfum care a conceput parfumul. Parfumurile la comandă pot ajunge și la prețuri de cinci cifre. 

Joy Baccarat Pure Parfum, Limited Edition – 1.800 de dolari – creat de Jean Patou

Parfumul, creat în 1930, a avut întodeauna un preț usturător. În secolul XX a fost considerat, în cea mai mare parte a perioadei, cel mai scump parfum. 

Citește și: Ce este hipnoza și ce se întâmplă în mintea oamenilor atunci când sunt hipnotizați

Les Royales Exclusives Jardin dAmalfi Fragrance – 995 de dolari – creat de Creed

Parfumeria Creed, din Marea Britanie, a creat de-a lungul timpului aromele preferate ale lui Audrey Hepburn și Grace Kelly. În 2011 fost introdus pe piață Les Royales Exclusives Jardin dAmalfi Fragrance pentru a celebra ce de-a 250-a aniversare a parfumeriei. Notele sunt o evocare olfactivă a unei grădini italiene – efervescente, citrice luminate de soare, trandafir și măr moale, cedru lemnos, vetiver și scorțișoară. 

Original Collection No. 1 Feminine – 850 de dolari – creat de Clive Christian 

Imperial Majesty No.1 creat în 2006 a fost considerat cel mai scump parfum din lume de către Guinness Book of World Records. Varianta de atunci nu se mai găsește pe piață, însă în prezent se găsește Original Collection No. 1 Feminine. Parfumul are o compoziție complexă, luxuriantă de piersic alb, prună, iasomie, trandafir și garoafă picantă.

Love is in the Air Limited Edition – 1.210 de dolari – creat de House of Sillage 

Moscul alb, iasomia delicată și prunele cărnoase caracterizează parfumul romantic, însă sticla îl ridică la un alt nivel: este încrustată cu pietre prețioase, iar deasupra are 2 păsări argintii îngrăgostite. 

Gardenia Les Exclusifs de Chanel – Parfum Grand Extrait – 3.800 de dolari – creat de Chanel 

Parfumurile Les Exclusifs de Chanel reprezintă cele mai bune creații ale parfumeriei. De asemenea, se găsește și într-o ediție limitată Grand Extrait Holiday care ajunge la 30.000 de dolari.