Care sunt cele mai des întâlnite 15 superstiții din România
Nu crezi în superstiții, dar te bucuri atunci când găsești un trifoi cu patru foi și te gândești de două ori înainte să te întorci din drum pentru a-ți lua telefonul pe care l-ai uitat? Aceste „învățături” transmise din generație în generație sunt atât de bine întipărite în mințile multora dintre noi, încât nici nu ne mai dăm seama că sunt doar superstiții.
Folclorul românesc este unul bogat, plin de legende, tradiții și superstiții. De multe ori, superstițiile și-au găsit loc și în viața spirituală a românilor, astfel că au fost amestecate cu frânduri din învățăturile religioase ale Bisericii.
Poporul român este unul superstițios și va găsi întotdeauna explicații pentru cele mai bizare întâmplări. Totodată, tot prin superstiții știu cum să atragă norocul de partea lor, dar și să alunge necazurile sau bolile.
Multe dintre superstiții s-au pierdut de-a lungul timpului. Spre exemplu, se spune că „o logodnă nu este bine să se facă marţea, miercurea şi vinerea, fiind zile păgubitoare”. Nimeni nu mai crede așa ceva în ziua de astăzi.
Cele mai cunoscute superstiții românești
Dacă o pisică neagră iți taie calea e semn că ceva rău se va întâmpla.
Există însă câteva superstiții extrem de cunoscute, care au intrat deja în obiceiurile noastre zilnice. Iată care sunt acestea: