Gabriela Dinu Știri 08.10.2022 08:41

Care sunt cele mai apropiate statiuni din Bulgaria si Grecia

Care sunt cele mai apropiate statiuni din Bulgaria si Grecia

Grecia şi Bulgaria sunt staţiunile preferate de români pentru vacanţele de vară. Indiferent din ce colţ al ţării vin, ai noştrii se urcă în maşină de la mic la mare, umplu portbagajul şi străbat cu zâmbetul pe buze sutele de kilometri până la plajele răcoroase, cu nisip auriu şi apa de culoarea smaraldului.

În continuare, vom afla care sunt cele mai apropiate staţiuni din Grecia şi Bulgaria de graniţa cu România, acolo unde românii adoră să meargă vară de vară.

Staţiunile cele mai frumoase din Grecia şi Bulgaria

Cea mai cunoscută zonă de vacanţă pentru români este, de departe, insula Thassos. Aici s-au mutat mulţi români, care lucrează în sezonul estival, au restaurante sau cazări şi se bucură pe perioada de vara de frumuseţea turismului, arătându-şe tuturor ospitalitatea grecească. Insulei Thassos i se mai zice şi „insula românilor” pentru că în orice direcţie te-ai uita vei da de conaţionali de-ai tăi. Thassos a fost „colonizată” de români chiar şi la capitolul gastronomie, căci la fiecare restaurant din staţiuni vei găsi o variantă a meniului transcrisă inclusiv în limba română.

În Thassos sunt mai multe staţiuni amenajate pentru turişti, cu terase, taverne şi muzică grecească, mâncare specifică sau chiar românească. Cele mai cunoscute sunt: Limenas, Skala Potamia, Potos, Prinos, Skala Rachoni, Astris, Limenaria, Pefkari, Kinyra etc.

Din Bucureşti şi până în Thassos ai de străbătut 620 de kilometri şi trebuie să mai faci un „drum” cu feribotul de pe continent către insulă.

Top plaje din Bulgaria pentru români

O altă staţiune adorată de români este Halkidiki. Este, de fapt, o regiune mai mare, ce conţine trei „braţe”: Kassandra, Sithonia şi Muntele Athos. Cea din urmă nu este organizată pentru turişti, aici pot ajunge doar bărbaţii. În schimb, pe celelalte două puteţi merge fără probleme, căci vă veţi bucura de frumuseţea plajelor greceşti, la o distanţă de 750 km de Bucureşti.

Bulgaria este ceva mai aproape, dar apele şi zonele sunt total diferite faţă de Grecia. Aici românii merg şi pentru celebrul fenomen de all inclusive, prezent la mai toate hotelurile bulgăreşti. Din Bucureşti şi până la Nisipurile de Aur ai de străbătut 280 de km, iar până la Sunny Beach aveţi de străbătut 320 km.