Gabriela Dinu Știri 01.12.2021 16:10

Care este orarul STB. Până la ce oră circulă tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele

Care este orarul STB. Până la ce oră circulă tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele

Societatea de Transport Bucureşti oferă informaţii detaliate cu privire la orarul de circulaţie al tramvaielor, autobuzelor şi troleibuzelor din Capitală.

Datele sunt fixe privind primul şi ultimul mijloc de transport în comun dintr-o zi, însă restul sunt cu caracter informativ, căci respectarea acestui program depinde foarte mult de condiţiile de trafic preexistente pe traseu, condiţiile meteo şi multe altele.

Cum circulă tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele STB în Bucureşti, într-o zi de program normal

De aceea, STB avertizează călătorii şi le recomandă să utilizeze aplicaţia gratuită Info Transport Bucureşti, căci aici vor putea vedea totul cu exactitate, în timp real.

În timpul zilelor lucrătoare fluxul este mult mai mare şi există mai multe mijloace de transport în comun în trafic faţă de cum sunt în zilele de weekend. În orele fierbinţi de dimineaţă, precum şi în cele de seară, traficul este uneori infernal şi estimările din program pot fi adesea date peste cap. Pe lângă acestea, există şi rute nocturne, acele „N-uri” pe care cu siguranţă că le-aţi mai văzut prin oraş la ore târzii.

Primul tramvai, autobuz şi troleibuz pleacă din depou la ora 5:00 şi ultimul va părăsi depoul în intervalul 22:45 – 23:00, în funcţie şi de linia despre care vorbim. Tramvaiele vor pleca, însă, mereu după ora 23:00 pentru a compensa lipsa „N-urilor” din această categorie.

Citeşte şi:

Facebook nu merge. Ce trebuie să faci în această situație și ce rezolvări ai la dispoziție
Motivul pentru care manelistul Dani Mocanu îl căuta pe Marius Csampar, cel mai cunoscut criminal român

Existe anumite troleibuze care părăsesc depoul şi la ora 4:30, dar care şi pleacă la 22:30. De aceea, pentru a fi siguri că nu rataţi ultima şansă de a vă urca în maşina care trebuie să vă aducă acasă în siguranţă, verificaţi cu atenţie aplicaţia de care v-am zis mai sus.

Tot acolo veţi putea vedea şi programul exact al maşinilor cu traseu nocturn, pentru a nu le rata niciodată. De regulă, acestea au ca punct de plecare ora 00:22 şi 3:00, însă condiţiile diferă şi nicio seară nu seamănă mereu cu alta.