Claudiu Melinte Auto 21.04.2022 13:00

Care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

Care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

Masinile electrice incep sa fie din ce in ce mai populare pe piata din Romania, asa ca am ales sa le analizam in detaliu. Care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

Romanii incep sa fie atrasi din ce in ce mai mult de automobilele electrice si asta se vede pe strazi, unde au aparut foarte multe masini electrice. Desigur, nu toata lumea isi permite un Tesla Model S, asa ca majoritatea clientilor se indreapta catre modele mai putin scumpe.

Totusi, trebuie sa stim cat mai multe despre aceste modele, asa ca ne-am gandit sa analizam care este timpul de incarcare pentru autoturismele electrice cele mai populare din Romania. In cat timp se incarca un Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf.

Cum poti merge gratis cu o masina electrica prin Bucuresti?

Pentru ca vrem sa oferim cititorilor nostri toate informatiile, ne-am gandit ca ar fi bine sa stiti ca puteti incarca aceste masini complet gratuit. Cum? Ei bine, daca ati fost atenti atunci cand v-ati facut cumparaturile de la Mega Image sau Kaufland, ati observat si acele statii de incarcare electrica. Trebuie sa stiti ca incarcarea unei masini la statiile de la Kaufland este gratuita, cat timp incarci doar o data pe zi.

Nu numai cele doua supermarket-uri ofera statii de incarcare, asa ca le mai puteti gasi si la magazinele Lidl, unde se ofera clientilor posibilitatea de a incarca masina timp de 2 ore. Mega Image ofera clientilor incarcare gratuita timp de o ora.

Citeste si: Cat trebuie sa platesti, de fapt, pentru impozitul auto al masinilor hibrid si electrice

Chiar si restaurantele din parcul Herastrau ofera statii de incarcare, iar aceasta este gratuita. Asemenea statii se gasesc la restaurantele Bonton Palace, Aperitivo Bar & Lounge, Restaurant Pescarus sau Ted’s Coffee de pe strada Nicolae G. Caranfil.

Unde se afla statii de incarcare pentru masini electrice in Romania?

Chiar daca plecati din Bucuresti, trebuie sa stiti ca veti gasi statii de incarcare si in afara capitalei. Daca mergeti spre munte, veti gasi statii de incarcare la Ploiesti, Campina, Sinaia, Predeal, Rasnov, Bran, Moeciu si mai ales la Brasov.

Mai mult, acestea se gasesc si in Cluj Napoca, Constanta sau Timisoara, asa ca puteti strabate tara in lung si-n lat, atata timp cat autonomia masinii electrice pe care o conduceti va permite.

Cei ce conduc spre Ramnicu Valcea, vor gasi statii de incarcare in Pitesti si Curtea de Arges. Spre Craiova, gasiti statii de incarcare in Slatina si Bals.

Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf? Care masina se incarca mai repede?

Am ajuns si la momentul adevarului, care masina se incarca mai repede? Ei bine, intai trebuie sa stabilim ce fel de baterii foloseste fiecare model de masina. Tineti cont ca timpul de incarcare depinde de conditiile de incarcare, tipul de incarcator rapid si starea acestuia, temperatura si dimensiunea bateriei, dar si temperatura ambientala la punctul de utilizare.

Un Nissan Leaf vine echipat cu o baterie de 40 kWh, iar autonomia urbana este de 389 km, in timp ce Renault Zoe ofera o baterie mai mare, cu o capacitate de 52 kWh, dar si o autonomie de 395 km. Volkswagen e-Golf ofera o baterie cu capacitate de 35.8 kWh, iar autonomia este de 232 km.

Legat de preturi, Nissan Leaf are un pret de 36.700 euro, un Renault Zoe porneste de la 30.350 euro, iar un Volkswagen e-Golf costa de la 33.142 euro. Poti vedea si care sunt cele mai ieftine masini electrice second hand din Romania!

Pentru ca timpii de incarcare difera la statiile din oras, am decis sa vedem in cat timp se incarca aceste masini electrice la un Wallbox de 7 kW instalat la domiciliul dumneavoastra. Un Nissan Leaf se incarca complet in 7.5 ore, in timp ce un Renault Zoe se incarca la un Wallbox de 7.4 kW in 9 ore si 25 de minute. Un Volkswagen e-Golf se incarca la un Wallbox de 7.2 kW in 5 ore si 20 de minute. Desigur, nu este o surpriza pentru ca si capacitatea bateriei este mai mica.