Gabriela Dinu Știri 06.02.2022 22:53

Principalele 10 cauze care au dus la startul Celui de-al Doilea Război Mondial

Principalele 10 cauze care au dus la startul Celui de-al Doilea Război Mondial

Al doilea Război Mondial a avut loc în perioada 1939 – 1945 şi a avut loc după ce a fost încălcat Tratatul de la Versailles, iar Germania fascistă a ănvadat Polonia.

După invazie, a fost creată instituţia denumită Naţiunile Unite. Conflictul care a dus la cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc între ţările aliate şi ţările axei (Imperiul Japoniei, Italia Fascistă şi Germania Nazistă). La acest război au participat în total 30 de ţări şi peste 100.000 de oameni, fiind totodată şi cel mai mare război din istoria lumii.

De la ce a pornit cel De-al Doilea Război Mondial?

Toate aceste ţări şi-au folosit în timpul războiului puterile militare, economice, industriale şi ştiinţifice. În cadrul acestui război au avut loc cele mai mari evenimente negative din lume, precum Holocaustul sau bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki.

Al Doilea Război Mondial este cel mai sângeros conflict din istoria lumii, pe tot parcursul său prăpădindu-se peste 85 de milioane de oameni.

Cauzele care au dus la izbucnirea sa sunt:

  • la finalul Primului Război Mondial, s-a semnat Tratatul de la versailles, însă acesta a fost abolit;
  • venirea la putere a partidului fascist condus de Benito Mussolini în Italia;
  • eşecurile privind tratatul de pace după ce SUA a impus mai multe sancţiuni Germaniei, din cauza lui Hitler;
  • intervenţia eşuată a Societăţii Naţiunilor, societate înfiinţată în 1919, care a încercat, fără succes, să rezolve problemele care ardeau mocnit;
  • militarizarea Germaniei şi invazia Poloniei;
  • crearea Naţiunilor Unite, în ceea ce este în prezent ONU;
  • sfârşitul colonialismului şi a imperialismului, după ce Imperiul Japonez, Italia fascistă şi Germania Nazistă au căzut şi s-au transformat în democraţii;
  • după tot haosului din întreaga lume a avut loc o criză economică majoră, care a condus, ulterior, la reordonarea hărţii lumii, după ce URSS a înghiţit mai multe ţări din Europa de Est;
  • apariţia puterii blocului SUA versus URSS, deoarece nici SUA şi nici URSS nu au avut parte de daune financiare care să le perturbe liniştea. Aşa au devenit ulterior cele mai mari puteri mondiale.