Ionuț Nițulescu Actualitate 22.01.2023 18:38

Carantină prelungită pentru acești români! Raed Arafat a semnat ordinul

Carantină prelungită pentru acești români! Raed Arafat a semnat ordinul

Carantină prelungită pentru mai mulți români care locuiesc în zone cu risc crescut de infectare cu SARS-COV-2. Raed Arafat a semnat ordinul, iar măsura se aplică de astăzi, 12 ianuarie.

Comuna Ciorogârla va reintra în carantină de marţi, 12 ianuarie, pentru 7 zile, informează Prefectura Ilfov prin intermediul unui comunicat. Decizia a fost luată în urma analizei de risc în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Carantină prelungită

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a emis ordinul de carantinare zonală.

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidenţă era de 7,99 la 1.000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4,45 la 1.000/locuitori. Pe 11 ianuarie 2021, se constată o tendinţă de creştere accentuată a ratei de incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, a transmis Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare.

Citește și: Analize gratuite pentru români. Klaus Iohannis a promulgat legea!

Zonele aflate în carantină

Nu este însă prima zonă unde rata de incidență nu a scăzut după ce s-a instaurat carantina zonală. Constănțenii au petrecut Crăciunul și Revelionul în izolare.

Acum și municipiul Galați și comuna Braniştea se află în această situație. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a prelungit cu încă 14 zile carantina zonală, după ce incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăsit 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Drept urmare, toți cei care locuiesc în aceste zone vor fi nevoiți să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus.

„Începând cu data de 11.01.2021 ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi şi Braniştea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.