Ionuț Nițulescu Actualitate 23.02.2021 18:27

Când s-ar putea sfârși pandemia. Bill Gates a oferit data exactă!

Când s-ar putea sfârși pandemia. Bill Gates a oferit data exactă!

Bill Gates a răspuns la întrebarea care se află pe buzele tuturor: când se va termina pandemia de COVID? Miliardarul american a vorbit într-un interviu acordat El Pais despre revenirea la normalitate și a oferit chiar și o dată.

Vaccinul ani-COVID aduce speranță că pandemia este aproape de final. Bill Gates a dezvăluit că vom putea vorbi despre sfârșitul pandemiei de SARS-COV-2 abia atunci când majoritatea populației planetei va fi vaccinată.

Când s-ar putea sfârși pandemia

Veștile sunt însă îmbucurătoare. După părerea lui, vom reveni la normal în vara anului 2021. Treptat se vor relua și evenimentele majore, a mai adăugat Bill Gates.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a explicat fondatorul Microsoft.

Totodată, acesta a vorbit și despre inegalitățile dintre țări. Țările mai bogate vor reveni mai repede la viața de dinainte de pandemie, în timp ce țările sărace vor avea de suferit.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a spus acesta.

Citește și: Un medic chirurg a murit după ce a primit ambele doze de vaccin anti-COVID

Ce spune Bill Gates despre vaccinul anti-COVID

Așadar, conform miliardarului, mai avem de așteptat cel puțin un an până când vom scăpa definitiv de restricții.

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates, care a finanțat dezvoltarea unui vaccin.

Pe de altă parte, Gates crede că cele mai bune vaccinuri trebuie distribuite în toată lumea, în caz contrar pandemia de Covid-19 va reveni constant.

El a investit doar pentru dezvoltarea unui vaccin anti-Covid peste 350 de milioane de dolari. În ultimul an, el a fost unul dintre cei mai vocali susţinători al importanţei realizării unui vaccin, fapt care i-a adus şi critici din partea adepţilor teoriilor conspiraţiei.