Ionuț Nițulescu Tech 29.12.2022 05:27

Precomandă Playstation 5. Cum poți să fii primul deținător de PS5 în România

Precomandă Playstation 5. Cum poți să fii primul deținător de PS5 în România

Toamna anului 2020 este una mult așteptată de împătimiții de gaming. Consola Playstation 5 se lansează și în România. Iată cele mai importante detalii și cât costă. Poți precomanda și tu un Playstation 5 accesând acest LINK

Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat că lansarea mult așteptatului PS5 va avea loc în România pe 19 noiembrie. PS5 a fost lansat cu o săptămână în urmă în SUA, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Nord. În România, PS5 a ajuns mai târziu, deoarece țara noastră face parte din valul doi de lansare, ce pornește pe 19 noiembrie 2020. E bine de știu că eMag deja a început să accepte precomenzile. Poți precomanda și tu un Playstation 5 accesând acest LINK

Care sunt magazinele unde poți precomanda Playstation 5

Noua consolă nex-gen Playstation 5 va fi disponibilă la absolut toate magazile online din România, însă doar câteva au dat drumul la precomenzi. Altex, Evomag, cel.ro sau PC Garage au început deja să ia precomenzi pentru noul PS5. Evident, și magazinul eMag se află în această listă. Abolut toate magazinele vor vinde consola PS5 la prețul de 2499 de lei pentru varianta cu suport Blue Ray și 1999 de lei pentru varianta digitală.

Playstation 5 vine în două variante. Nu există diferențe la nivel de CPU, GPU, doar că varianta mai ieftină nu are Blu-ray Ultra-HD. Pe lângă grafica de înaltă calitate, ambele modele PS5 vor utiliza același SSD ultra-rapid cu I/O (input/output) integrat care va livra încărcare extrem de rapidă.

Mai mult decât atât, amvele modele oferă o experiență imersivă mai profundă, datorită controlerului wireless DualSense și capabilităților audio 3D, astfel încât jucătorii să se bucure de aceleași experiențe de gaming transformaționale, indiferent de versiunea PS5 pe care o vor alege.

Cu ce noutăți vine PlayStation 5

„Abia așteptăm ca fanii noștri să experimenteze viteza incredibilă, imersiunea mai profundă și jocurile uluitoare de pe PS5 când vom lansa în noiembrie”, a declarat Jim Ryan, Președinte și CEO Sony Interactive Entertainment. Consola de ultimă generație va fi compatibilă cu hardware-ul actual PSVR.

playstation 5

Cât costă PS5 în România

În Europa, prețul la noua consolă Sony, cu Blu-ray Ultra-HD 4K, va fi de 500 de euro (2499 lei) în varianta standard, iar 400 de euro pentru Digital Edition (1999 lei).

Prețurile recomandate pentru accesorii sunt următoarele:

  • Controller Wireless PlayStation 5 DualSense – 349.99 lei
  • Căști fără fir cu microfon PULSE34 – 499.99 lei
  • Cameră HD – 299,99 lei
  • Telecomandă media – 149,99 lei
  • Sțatia de incarcare DualSense – 149,99

Citește și: Precomandă Iphone 12 în România. Cum îl iei înaintea tuturor și ce preț va avea

Totodată, SIE a anunțat că fanii PS5 se vor putea bucura de o serie de noi titluri, printre care:

  • Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom)
  • Final Fantasy XVI (Square Enix)
  • Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios și ScottGames)
  • Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games)
  • A new God of War title (Santa Monica Studio)

Prețurile de lansare ale jocurilor vor fi între 299 și 399 de lei (preț recomandat).

Specificații PS5