Gabriela Dinu Vedete 28.01.2024 15:13

Alin Oprea: CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Alin Oprea: CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Alin Oprea este un cunoscut cântăreţ de muzică uşoară de la noi, născut pe 20 noiembrie 1971. Este totodată şi compozitor, iar majoritatea pieselor cântate de Talisman, formaţie din care a făcut parte şi el, au fost creaţia lui.

A studiat vioară şi pian şi ca solist a început să cânte de la vârsta de 15 ani, când a făcut parte din mai multe formaţii de muzică rock din Cluj, precum Alpha Rock, Compact şi Sin, apoi s-a mutat la Bucureşti şi a cântat alături de Sfinx Experience.

Cine este Alin Oprea, de la Talisman?

Abia în 1996 înfiinţa trupa Talisman alături de Tavi Colen şi au devenit celebri după ce au participat la festivalul Om bun. „Atât de singur” a fost melodia care i-a propulsat pe primul loc în topul vânzărilor, după care a colaborat cu celebra formaţie Phoenix.

Din 1999, Alin Oprea împreună cu Tavi Colen au devenit două personaje de referinţă din industria muzicală românească şi timp de mai mulţi ani au ocupat primele locuri în topurile vânzărilor de albume.

Din 2006, formaţia s-a destrămat, Tavi Colen a plecat din trupă, iar Alin Oprea a rămas solo, alături de alţi cinci instrumentişti; Fernando Draganici, Alberto Bolocan, Dani Vlad şi Rahan şi face bani în continuare din muzică. ”Trupa Talisman nu dispare, ea continuă să existe și, pe lângă instrumentiști, vom avea și două prezențe feminine pentru voce de fundal”, spunea atunci Oprea.

A divorţat de Larisa Oprea, s-a recuplat

În 1997 a cunoscut-o pe Larisa, cea care avea să-i devină soţie doi ani mai târziu. În 2021, relaţia lor s-a destrămat şi au avut parte de un divorţ cu mare scandal. Toată averea cântăreţului, în valoare de un milion de euro, a ajuns în conturile copiilor, pe nume Melissa şi Adrian, iar Larisa le-a cumpărat din aceşti bani inclusiv un apartament în Londra. Aşa a ajuns Alin Oprea să se întreţină doar din muzica ce avea să o facă din acel moment înainte.

„Soția mea a făcut niște lucruri dure în aspectele financiare ale vieții noastre, în sensul că mi-a blocat accesul în toate conturile de bani. Noi aveam înainte de mutarea la Londra 5 proprietăți în București. Am hotărât, la un moment dat, să facem donație copiilor aceste 5 proprietăți”, povestea Alin Oprea la momentul separării.

După separare, Alin Oprea şi-a refăcut viaţa cu Medana, iar gurile rele spun că ar fi fost implicat într-o relaţie cu femeia despre care s-a scris că a făcut videochat încă de pe vremea când era căsătorit cu Larisa.