Gabriela Dinu Vedete 09.02.2024 08:42

Alexandru Ciucu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Alexandru Ciucu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Alexandru Ciucu este un creator de modă din România, care a fost căsătorit cu Alina Sorescu. S-a născut pe 2 februarie 1976 la Bucureşti şi provine dintr-o familie care a iubit moda.

Bunica sa, Maria Ciucu, a devenit specialistă în croirea costumelor pentru bărbaţi în 1939, iar tatăl său, Alexandru Ciucu senior, i-a continuat activitatea mamei, devenind în 1992 unul dintre primii privatizaţi în domeniu, cu firma Samric SA. A produs costume de lux pentru export pentru branduri mega celebre, precum Hugo Boss, Pierre Cardin sau Giorgio Armani.

Ce scrie în CV-ul lui Alexandru Ciucu?

Ciucu a făcut Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, specializarea Matematică Fizică, apoi s-a licenţiat în Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori la ASE. Asemenea familiei sale, şi Ciucu jr s-a lansat în industria costumelor pentru bărbaţi. I-a fost ucenic tatălui, iar în 1997, aceştia au deschis împreună primul magazin Saric din ţară, iar doi ani mai târziu lua fiinţă Tata şi fiul, un magazin care se dedica în exclusivitate realizării costumelor pentru bărbaţi.

Au lansat magazinul în cadrul unei prezentări de modă de excepţie, iar după anii 2000 au început să deschidă mai multe astfel de magazine în toată ţara. În 2006, apărea Atelierul de Înaltă Croitorie din România, iar creaţiile lui Ciucu jr erau expuse la târguri de expoziţie din România şi nu numai.

Relaţia cu Alina Sorescu

Din 2009, Ciucu a devenit colaborator al casei Regale a României, apoi, după un an de probă, firma sa a devenit principalul furnizor de costume al familiei regale. Ciucu i-a îmbrăcat pe Regele Mihai şi Principele Radu la ocazii speciale, precum nunta Prințului William cu Kate Middleton de la Londra şi nunta Prințului Albert de Monaco. Din 2013, îl îmbracă şi pe Regele Simeon al Bulgariei și Principele Albert de Monaco.

În 2008, Alexandru Ciucu s-a căsătorit cu Alina Sorescu şi au împreună două fetiţe, pe nume Elena Carolina şi Ana Raisa. Relaţia lor nu a rezistat şi au divorţat în urmă cu doi ani. De atunci, se războiesc pentru custodia fetiţelor, iar presa de scandal a scris în acea perioadă că motivul divorţului ar fi o relaţie extraconjugală a creatorului de modă, chiar cu o bună prietenă de-a cântăreţei.