Gabriela Dinu Vedete 08.02.2024 09:33

Alexandra Ceaușescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Alexandra Ceaușescu CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Familie, Avere

Alexandra Ceauşescu este singura nepoată a lui Nicolae Ceauşescu. Are 28 de ani, este pasionată de design interior şi nu se mândreşte cu numele pe care îl poartă.

Ba mai mult, a lăsat tot timpul să se creadă că ar fi doar o pură întâmplare că are acelaşi nume cu al temutului dicator, decedat în decembrie 1989.

Cine este, de fapt, Alexandra Ceauşescu?

Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost poate cel mai temut cuplu din România anilor noştri. Au avut împreună trei copii, pe Zoia, Nicu şi Valentin şi doar cel din urmă trăieşte şi în prezent. Are 75 de ani şi locuieşte într-o vilă de la marginea Capitalei. Este căsătorit Roxana şi are doi copii, pe Alexandra, în vârstă de 28 de ani şi Daniel, de 43 de ani.

Cel din urmă este rezultat din prima căsnicie, cu Iordana Borilă. Este singurul copil al soţilor Ceauşescu ce a avut la rândul lui copii. Daniel Valentin Ceauşescu, fratele său vitreg, şi-a cunoscut bunicii şi avea doar 8 ani atunci când au fost împuşcaţi. A fugit din ţară alături de mama sa şi s-au stabilit în America, unde fratele Alexandrei a studiat fizică şi filosofie, la New York.

Din ce face bani nepoata lui Nicolae Ceauşescu?

Alexandra Ceauşescu este o prezenţă discretă, nu apare în media românească şi se ocupă de afacerea pe care o patronează.  Alexandra Ceauşescu a fost întotdeauna un elev silitor. A făcut Şcoala Centrală din Bucureşti, iar în 2015, atunci când a susţinut examenul de Bacalureat, l-a promovat cu media generală de 9,46. Aceasta a absolvit Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, specializată pe design interior, apoi şi-a deschis propria afacere din care face bani frumoşi, alături de alţi doi colegi.

„Este un studio de arhitectură de interior din București (…). Ideologia noastră constă în faptul că vedem designul ca pe ceva mai mult decât doar crearea unui spațiu armonios, considerăm că acesta ar trebui întotdeauna să spună o poveste, de aceea acordăm o atenție specială nevoilor clienților noștri, în încercarea de a găsi povestea unică a fiecărui spațiu în parte.

Fie că este vorba despre amenajări rezidențiale sau comerciale, pentru fiecare proiect punem laolaltă conceptul, funcționalitatea și ergonomia, parcurgând toate etapele de proiectare, până la implementare, pentru ca povestea fiecărui proiect să aibă un final fericit”, îşi descrie afacerea nepoata lui Nicolae Ceauşescu.