Ionuț Nițulescu Actualitate 19.05.2021 14:09

Afganul ucigaș din Timișoara, dat în urmărire internațională

Afganul ucigaș din Timișoara, dat în urmărire internațională

Afganul care a ucis un om și a rănit altul a Timișoara a fost dat în urmărire generală, după ce a reușit să fugă din țară. Anunţul a fost făcut de ministrul de interne, Lucian Bode. 

Ministrul a precizat că este cunoscută identitatea lui, dar și parcursul în România, dar că nu știe unde se află în acest moment. Fotografia lui a fost dată publicității pentru a fi identificat mai repede. Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Afganul ucigaș a fugit din România

Criminalul a fost dat în urmărire internaţională şi este în vizor pentru a fi reţinut.

„Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare pentru cel pe care noi îl considerăm pe baza tuturor datelor vinovat de crima de la Timişoara. El este dat în urmărire naţională şi internaţională. Ştim identitatea lui, cunoaştem absolut toate datele despre el, cum a ajuns în România. El a plecat din România şi este în vizorul autorităţilor române şi a partenerilor europeni pentru a fi reţinut”, a spus ministru de Interne, Lucian Bode după audierea în parlament pe tema situației migranților din Timișoara.

Tragedia a avut loc în zona Gării de Nord din Timișoara, după o încăierare între mai mulți cetățeni afgani, în urma căreia un tânăr de 27 de ani a fost ucis, iar altul a fost rănit.

Sute de migranți afgani au fost audiați de către polițiști, în speranța că așa vor afla mai mult informații despre criminal.

Citește și: Ce se întâmplă cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia: „Arată îngrozitor. Vrea acasă”

Lucian Bode a explicat situaţia migranţilor

De asemenea, Lucian Bode a explicat situaţia migranţilor din România. Ministrul a dezvăluit că 98% dintre cei identificați pe raza municipiului au avut documente legale. Totodată, acesta a dezvăluit că se vor lua măsuri suplimentare pentru ca migranții să poată fi cazați în centrele destinate lor.

„Am explicat în faţa comisiei câţi migranţi au intrat în România anul trecut, câţi au intrat în acest an, câţi au fost opriţi la frontiera cu Serbia şi întorşi în Serbia şi câţi au intrat în România şi benefficiază de un program de protecţia. Datele nu sunt destinate publicităţii. Însă, am arătat în faţa comisiilor de specialitate faptul că în centrele noastre, inclusiv în centrul de la Timişoara avem capacitatea să creştem numărul de locuri astfel încât aceşti migranţi să nu se plimbe liberi pe stradă şi să nu aibă nicio formă de protecţie. Este foarte important. 98 la sută dintre cei identificaţi pe raza municipiului Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România, fie că erau alocaţi centrului de la Timişoara, fie că erau alocaţi altor centre”, a mai transmis Bode.