Gabriela Dinu Vedete 03.02.2024 09:39

Adrian Ilie CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Adrian Ilie CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Adrian Ilie este un fost jucător de fotbal român, născut pe 20 aprilie 1974 la Craiova. A jucat pe postul de atacant şi a făcut parte aproape 10 ani din lotul echipei naţionale a României.

I se zicea Cobra pe vremea când era fotbalist, iar numele său complet este Ilie Bucurel Adrian. Mai are un frate, fotbalist şi el, pe nume Sabin Ilie.

Ce scrie în CV-ul lui Adrian Ilie?

Are 49 de ani şi o carieră impresionantă în spate, ca fotbalist. A evoluat la Electroputere Craiova, de unde a plecat la Steaua în 1993. A jucat în Ghencea timp de trei ani, după care s-a transferat la Galatasaray (1996-98), Valencia (1998-2002), Alavés (2002-03), Beșiktaș (2004) și FC Zurich (2004-2005).

Colegul său cu care făcea furori în teren era nimeni altul decât legendarul Marius Lăcătuş, iar meciul care l-a consacrat a fost cel dintre Steaua şi Servette Geneva, când a marcat un gol şi a oferit două pase de gol, plus că a fot participant la faza din care Steaua a primit lovitură de pedeapsă din care a marcat al patrulea gol.

Din ce face bani Adrian Ilie?

După o dură accidentare la genunchi, Adrian Ilie se retrăgea din fotbal, în 2006, pe vremea când juca la Germinal Beerschot. După ce şi-a pus ghetele în cui, acesta s-a dedicat afacerilor, a devenit proprietar de club, la Forex Braşov, club ce evolua în liga secundă şi care a pierdut la limită promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc în 2006. Doi ani mai târziu, clubul se retrăgea din toate competiţiile.

Pentru că nu i-a mers în fotbal, Adrian Ilie a investit industria turismului, construindu-şi nu mai puţin de 11 vile la Poiana Braşov.

Este căsătorit cu Dana Ilie din 2002, cu care avea deja o relaţie de peste 5 ani. La nuntă au luat parte celebrităţi importante din lumea fotbalului, precum Gică Hagi şi Filipescu. Au împreună o fiică, de 22 de ani, pe nume Milana, care i-a călcat pe urme tatălui său şi a practicat şi ea fotbalul.

Date Biografice Adrian Ilie: înălțime, greutate

Nume complet: Ilie Bucurel Adrian
Data naşterii: 20 aprilie 1974
Locul naşterii: Craiova
Parteneră: Dana Ilie
Înălţime: 1,80 m
Greutate: 83 kg