Tudosie Andrei Știri 29.02.2024 23:35

Adrian Criț CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Adrian Criț CV, Vârsta, Biografie, Surse de Venit, Înălțime, Familie, Avere

Numele directorului general interimar al STB, Adrian Criț, a devenit foarte cunoscut în timpul celei mai intense greve a angajaților STB din ultimul timp.

Cine este Adrian Criț

Conform informațiilor disponibile pe pagina oficială a Societății de Transport București (STB), inițial, mandatul lui Adrian Criț era programat să se încheie la data de 10 ianuarie 2022. Totuși, printr-un act adițional semnat de Claudiu Roman, membru al Consiliului de Administrație al STB, s-a decis prelungirea mandatului directorului general interimar până la data de 15 martie sau până la finalizarea procedurii de selecție a noului director general

Această prelungire a generat o modificare a termenului inițial, oferindu-i lui Adrian Criț mai mult timp în funcția sa interimară.

Conform CV-ului său, Adrian Criț a avut experiență profesională doar la două companii: RAR și STB. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, în specializarea „Motoare cu Ardere Internă” la Universitatea Politehnica București, în 1998. Ulterior, și-a continuat studiile cu specializarea în „Termodinamica motoarelor cu ardere internă” și a participat la un curs de specializare în „Securitate și Apărare Națională” la Colegiul Național de Apărare.

Din 2010, directorul STB a finalizat un program de masterat în domeniul „Managementului informațiilor de Securitate Națională” la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”.

Prin urmare, actualul director al STB a început cariera ca inginer de baze de date tehnice la Registrul Auto Român. Ulterior, a progresat în funcția de șef al departamentului „Poluare Autoturisme” tot în cadrul RAR.

În 2010, Adrian Criț a fost desemnat în funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație la RATB. Ulterior, în 2016, s-a întors în rolul de consilier al Directorului General la Registrul Auto Român, parcurgând o evoluție profesională caracterizată de alternanța între RAR și STB.

Ce avere deține șeful STB

După cinci zile de grevă la STB, cetățenii și-au exprimat nemulțumirea față de liderii sindicali, personalul STB și conducerea Societății de Transport București, inclusiv Adrian Criț.

Datorită apariției unor speculații în spațiul public privind posibilele motive ale acestei greve, printre care și presupuse conflicte de interese, publicul are acum oportunitatea să afle mai multe detalii despre individul care exercită influență asupra societății de transport, esențială pentru viața milioanelor de locuitori bucureșteni.