Gabriela Dinu Știri 27.05.2023 11:37

8 citate motivaționale în imagini despre viață. FOTO

Sunt persoane care îşi caută puterea în citate, care îşi găsesc ambiţia din câteva rânduri pe care le trec pe o hârtie şi la care „visează” cu ochii deschişi atunci când se găsesc în impas.

Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar Nelson Mandela, care a fost încarcerat în perioada 1962-1990, iar după eliberare povestea cum un simplu poem a fost textul său de căpătâi.

8 citate motivaționale în imagini despre viață

Este vorba despre poezia Invictus, scrisă de William Ernest Henley, după ce îi fusese tăiat piciorul.Poezia spune povestea unui om încercat de soartă, dar care nu a fost niciodată doborât cu adevărat.

Atât de puternice au fost pentru Nelson Mandela aceste versuri încât le-a scris pe o hârtie, pe care a ţinut-o în celula sa pe tot parcursul detenţiei:

„(…) De pumnul strâns, ca de granit / Nu m-am chircit, nici n-am țipat, / Oricâte bâte m-au rănit / Capul mi-e spart, dar nu plecat”, sunt câteva din versurile puternice din Invictus.

Citatele motivaţionale din orice domeniu, fie că vorbim de cele despre viaţă, dragoste şi prietenie, au rolul de a-ţi reaminti cine eşti şi pentru ce lupţi, atunci când se întâmplă să te împiedici şi să te opreşti din drumul tău către un obiectiv pe care ţi l-ai propus cândva.

Cele mai tari citate motivaţionale despre viaţă se regăsesc în rândurile de mai jos, dar şi în galeria foto ataşată acestui articol, în imagini:

  • Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte – Albert Einstein;
  • Nimic nu este permanent în această lume nebună. Nici măcar necazurile noastre – Charlie Chaplin;
  • Eșecul este doar oportunitatea de a lua totul de la capăt, de data aceasta, într-un mod mai inteligent – Henry Ford;
  • Fă ce trebuie să faci până poți face ceea ce vrei să faci – Oprah Winfrey;
  • Nu te lăsa împins de probleme. Lasă-te condus de vise – Ralph Waldo Emerson;
  • Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut – Confucius;
  • Nu începe niciodată cu nu se poate, ci începe cu să vedem – Nicolae Iorga;
  • Vor exista întotdeauna oameni care te vor răni, așa că trebuie să îți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine te încrezi a doua oară – Jose Garcia Marquez;
  • Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic – Mahatma Gandhi;
  • Puterea de a fi tu însuți într-o lume care încearcă în permanență să te schimbe este una dintre cele mai mari realizări din viața ta – Ralph Waldo Emerson.