Tudosie Andrei Știri 05.12.2023 21:07

Zeama Bordeaux pentru roșii: Utilizare și beneficii în grădinărit

Zeama Bordeaux pentru roșii: Utilizare și beneficii în grădinărit

Unul dintre tratamentele consacrate și larg utilizate în domeniul agriculturii, în special printre legumicultori, este aplicarea zeamei bordeleze sau pietrei vânătă la roșii. Acest articol își propune să ofere informații detaliate cu privire la momentul și modul potrivit de utilizare a pietrei vânătă la tomate, precum și să dezvăluie beneficiile aduse de zeama bordeleză în cadrul cultivării roșiilor.

Zeama Bordeaux pentru roșii

Stropirea roșiilor cu piatra vânătă s-a dovedit a fi o practică eficientă în protejarea plantelor, fiind recunoscută și utilizată de-a lungul generațiilor. Pe de altă parte, zeama bordeleză reprezintă un tratament cu acțiune fungicidă și algicidă, având un rol esențial în asigurarea sănătății culturilor de roșii.

Piatra vânătă, în mod frecvent, este aplicată pentru protejarea altor tipuri de plante, inclusiv pomi fructiferi precum piersici, caiși, pruni și meri, dar și în cazul viței de vie, căpșunilor, precum și a unor legume precum cartofii și roșiile. Prin urmare, acest tratament se impune ca o practică valoroasă și versatilă în întreținerea sănătății plantelor în cadrul diverselor culturi agricole.

Utilizare și beneficii în grădinărit

Acest produs, de obicei, este disponibil în fitofarmacii sub formă de pudră micronizată de culoare albastră, care se amestecă cu apă pentru a crea soluția necesară. De menționat că sulfatul de cupru este autorizat pentru utilizarea în agricultura ecologică și este destinat să corecteze eventualele deficiențe de cupru din sol, care pot contribui la apariția unor boli precum mana.

Modul de pregătire și aplicare a zeamei bordeleze în tratamentul plantelor de tomate este esențial pentru asigurarea eficacității acestui procedeu. Află în continuare despre procesul detaliat de preparare și aplicare a zeamei bordeleze la tomate, precum și despre beneficiile pe care le aduce această metodă în îngrijirea și protejarea culturilor de roșii.