Gabriela Dinu Știri 27.03.2022 18:33

Xi Jinping: CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Xi Jinping:  CV, biografie, înălțime, studii, familie, copii, salariu, avere

Xi Jinping este un politician din Beijing, China, cel mai nou lider al chinezilor, ce a fost ales pe data de 15 noiembrie 2012 în triplă funcţie de secretar general al Partidului Comunist Chinez, vicepreședinte al Republicii Populare Chineze și președinte al Comisiei Militare Centrale.

Mai mult pe 14 martie 2013, Jinping a fost ales şi preşedintele Republicii Populare Chineze. Xi Jinping s-a născut într-o familie celebră, tatăl său, este Xi Zhongxun, un veteran comunist. De aceea, se spune că a primit mai multe funcţii politice de-a lungul carierei sale.

Cine este şi ce scrie în CV-ul lui Xi Jinping?

Prima funcţie pe care a primit-o în lumea politică a fost aceea de conducere, în Fujian, după care a fost denumit prim-secretar de partid la Shanghai.

Xi Jinping este recunoscut în toată lumea pentru modul său liberal de a face politică, având viziuni deschise privind reformele economice sau politice. Atitudinea sa vehementă privind corupţia de la el din ţară l-a propulsat rapid printre cele mai agreate personaje politice de la el din ţară şi nu numai.

El este cel mai mic dintre copiii lui Xi Zhongxun, unul dintre fondatorii mișcării de gherilă comuniste din provincia Shaanxi din nordul Chinei. În perioada în care tatăl său a fost închis, Jinping a lucrat muncă grea în satul Liangjiahe din districtul administrativ Yanchuan, timp în care a locuit într-o chilie şi a trăit în condiţii grele. Avea 22 de ani când a plecat de acolo şi a început să-şi creeze drumul în viaţă.

A studiat inginerie chimică în cadrul Universităţii Tsinghua din Beijing şi gurile rele spun despre el că ar fi intrat la facultate fără să fi absolvit în prealabil şi liceul, însă acest lucru nu a fost dovedit niciodată.

Date Biografice Xi Jinping: înălțime, greutate

Nume complet: Xi Jinping
Data naşterii: 19 iunie 1964
Locul naşterii: New York, Statele Unite ale Americii
Parteneră: Carrie Johnson
Greutate: 80 kg
Înălţime: 1,80 m

Xi Jinping este căsătorit din 1987 cu Peng Liyuan, o celebră cântăreaţă. Au împreună o fiică, pe nume Xi Mingze, care a studiat la Harvard. Despre averea lui Xi Jinping nu se ştie ce cotă a atins, însă e clar că e într-o continuă creştere deoarece are un salariu anual de 18.000 de euro

Citește și alte CV-uri ale personalităților:

Vladimir Putin
Jens Stoltenberg
Roman Abramovich
Emmanuel Macron