Ionuț Nițulescu Altceva 04.04.2022 12:24

Volodimir Zelenski, victorie incredibilă în faţa lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, victorie incredibilă în faţa lui Vladimir Putin

Liderul Ucrainei a avut un plan ingenios, în această dimineață. Volodimir Zelenski s-a gândit la o strategie de a opri trupele rusești, așa că a distrus un depozit de combustibil din Rusia. Astfel, s-a creat un avantaj pentru trupele ucrainene.

Rusia a început o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022. Considerat la nivel internațional un război de agresiune, este cel mai mare atac militar convențional asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Din păcate, pe lângă bazele militare ucrainene, soldații ruși bombardează zilnic și blocuri de locuințe, spitale, grădinițe, maternități, școli, instituții publice în care se adăpostesc civili. În urma atacurilor, multe orașe din Ucraina au devenit niște simple ruine, însă nu au ajuns pe mâinile rușilor.

După 37 de zile de război, Rusia continuă să trimită tancuri și blindate în Ucraina pentru a slăbi apărarea și a întări forțele lor armate, astfel că armata lui Zelenki a trebuit să gândească o strategie prin care să îi încetinească considerabil. Așa că au pus la cale un plan.

Victorie importantă pentru Ucraina. A distrus un depozit de combustibil din Rusia

Vineri dimineața, 1 aprilie, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de combustibil de pe teritoriul rus din orașul Belgorod, care se află în apropiere de granița cu Ucraina. Vestea a fost făcută publică de guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, iar serviciile de urgenţă au intervenit imediat la faţa locului.

Se pare că „vinovați” pentru acest incident sunt ucrainenii care prin distrugerea depozitului de combustibil marchează o victorie importantă pentru țara lor, căci astfel vor încetini înrăirile rușilor.

Conform declarațiilor oferite de guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, doi oameni au fost răniți în incendiu, însă se află în afara oricărui pericol. De asemenea, autoritățile rusești au decis evacuarea locuitorilor din apropierea depozitului de combustibil.

Oficialul rus mai notează că două elicoptere militare ucrainene s-ar face vinovate pentru acest incident, scrie BBC . Până la acest moment, Ucraina nu a revendicat „victoria”.