Gabriela Dinu Vedete 27.07.2023 15:11

Vasile Muraru: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Vasile Muraru: CV, vârstă, biografie, avere, surse de venit, familie

Vasile Muraru este un cunoscut actor român de comedie, care a format mult timp un cuplu umoristic alături de Nae Lăzărescu. Cei doi erau prezenţi în fiecare an la toate emisiunile de Revelion şi nu numai, fiind adoraţi de publicul de la noi din ţară.

S-a născut pe 14 noiembrie 1956 în localitatea Doina, din judeţul Neamţ şi a absolvit Facultatea de Teatru, în clasa profesorului Dem Rădulescu. N-a fost admis din prima, însă, ci a fost trimis acasă după ce a recitat o poezie, în loc să se prezinte:

Ce scrie în CV-ul comediantului Vasile Muraru?

„Am terminat liceul și am venit la București să dau la facultate. Prima dată m-a întrebat cum mă numesc și am spus o strofă. Mi-au mulțumit și m-au trimis acasă. M-am întors acasă, am făcut armata și am jucat pe la Teatrul din Bacău”, a spus Vasile Murari.

Până să ajungă acolo însă, a avut mult de tras, a făcut multe sacrificii. Pe când era doar un adolescent cu vise măreţe, Vasile Muraru lucra la Teatrul din Bacău, unde era distribuit în roluri mici. Dimineaţa trebuia să facă menajul, să spele podelele, iar seara urca pe scenă: „Jucam la Bacău și făceam armata: dimineața dădeam cu cârpa și făceam sectoarele, iar seara luam aplauzele la teatru”, a mai povestit acesta.

Vasile Muraru este căsătorit de peste 40 de ani cu Marinela, o prezenţă slabă în media de la noi din ţară, o fire discretă, care nu a dorit niciodată să apară în lumina reflectoarelor.

Ce pensie are Vasile Muraru?

„Am ajutat o prietenă de la Piatra Neamț să se mute, iar ea era colegă cu soția mea la Medicină. Atunci am văzut-o pe soția mea. I-am zis prietenei să-i spună că sunt student la Construcții, nu la Teatru ca să par serios. Și ușor, ușor s-au aprins lucrurile și în anul 3 ne-am căsătorit”, a povestit Vasile despre începuturile relaţiei sale, care a fost încununată cu doi copii, fată şi băiat.

În averea lui Vasile Muraru sunt incluse, după cum reiese din declaraţia de avere, trei terenuri moştenite, în judeţul Neamţ, trei case de locuit şi una de vacanţă, şi venituri anuale în valoare de 94.456 lei de la Teatrul Constantin Tănase, plus o pensie în valoare de 68.424 lei anual.

Date Biografice Vasile Muraru

Nume complet: Muraru Vasile
Data naşterii: 14 noiembrie 1956
Locul naşterii: Doina, judeţul Neamţ
Parteneră: Marinela Muraru