Claudiu Melinte Utile 23.06.2023 11:45

Vas WC infundat. Asa desfunzi vasul de toaleta + Ce sa nu arunci in el!

Vas WC infundat. Asa desfunzi vasul de toaleta + Ce sa nu arunci in el!

A face față unui vas de toaletă înfundat poate fi o experiență neplăcută și incomod pentru toată lumea. Deși poate părea o soluție simplă, există câteva lucruri importante de reținut atunci când încercați să goliți vasul de toaletă și să îl desfundați. În aceast articol, vom discuta câteva sfaturi și trucuri esențiale pentru a vă ajuta să navigați cu ușurință în această situație dificilă.

Vom acoperi ceea ce nu trebuie aruncat, ceea ce poate ajuta la prevenirea viitoarelor probleme de instalații sanitare, precum și vă vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să goliți vasul de toaletă în siguranță și eficient. Cu sfaturile și îndrumările noastre de specialitate, puteți evita să faceți greșeli costisitoare care ar putea deteriora sistemul dvs. de instalații sanitare și vă pot lăsa cu o mizerie și mai mare de curățat. Indiferent dacă aveți de-a face cu o înfundare minoră sau cu un blocaj mai grav, sfaturile și trucurile noastre vă vor ajuta să rezolvați problema rapid și cu o problemă minimă. Deci, haideți să ne scufundăm și să învățăm cum să golim un vas de toaletă înfundat ca un profesionist!

Folosiți un piston cu grijă

Când aveți de-a face cu un vas de toaletă înfundat, unul dintre instrumentele cele mai frecvent utilizate este pistonul. Cu toate acestea, este important să utilizați acest instrument cu grijă pentru a evita cauzarea de daune suplimentare sau agravarea problemei. Pentru început, asigurați-vă că alegeți tipul potrivit de piston – un piston cu flanșă, cunoscut și sub numele de piston de toaletă, este special conceput pentru utilizare în toalete.

Când utilizați pistonul, creați o etanșare în jurul orificiului de scurgere și apoi utilizați o mișcare ușoară în sus și în jos pentru a crea aspirație și a disloca blocajul. Evitați folosirea unei forțe excesive sau aruncarea prea puternică, deoarece acest lucru poate cauza revărsarea apei sau blocarea să devină mai fermă. Dacă înfundarea persistă, poate fi necesar să apelați la un instalator profesionist pentru asistență.

Evitați spălarea obiectelor străine.

Când aveți de-a face cu un vas de toaletă înfundat, este important să fiți atenți la ceea ce aruncați în canalizare. O greșeală comună pe care o fac oamenii este să spele obiecte străine în toaletă. Aceasta poate include orice, de la produse de igienă feminină la prosoape de hârtie și chiar jucării mici. Aceste obiecte se pot bloca cu ușurință în instalațiile sanitare și pot provoca un înfundare, ceea ce poate fi o problemă și costisitor de reparat.

Pentru a evita această problemă, este important să nu spălați niciodată nimic care nu este hârtie igienică sau deșeuri umane. Dacă scăpați din greșeală ceva de genul unui obiect mic în toaletă, cel mai bine este să evitați să încercați să-l spălați și să încercați în schimb să îl recuperați cu mâna sau folosind un piston. Fiind precaut la ceea ce puneți jos toaleta, puteți evita frustrarea și inconvenientul unui vas de toaletă înfundat.

Închideți robinetul de apă

Al treilea pas pentru a preveni preaplinul într-un vas de toaletă înfundat este închiderea robinetului de apă. Acest lucru poate părea evident, dar este important să subliniem importanța opririi fluxului de apă cât mai curând posibil. Închiderea robinetului de apă va împiedica pătrunderea apei suplimentare în vas, ceea ce poate agrava problema sau poate face ca aceasta să se reverse pe podea.

Este esențial să localizați supapa de închidere a apei cât mai curând posibil și să o închideți folosind mânerul sau butonul robinetului. În unele cazuri, supapa poate fi amplasată în spatele toaletei sau în peretele din spatele toaletei, așa că este important să vă familiarizați în prealabil cu locația sa pentru a asigura o acțiune rapidă în caz de urgență.

Folosește un șarpe de scurgere

Dacă ați încercat să utilizați un piston și înfundarea persistă, este timpul să scoateți la iveală uneltele grele. Un șarpe de scurgere, cunoscut și sub numele de melc, este o bobină de sârmă lungă și flexibilă, cu un vârf asemănător unui tirbușon, care ajută la spargerea și îndepărtarea saboților încăpățânați. Pentru a folosi un șarpe de scurgere, introduceți vârful în vasul de toaletă și rotiți mânerul în sensul acelor de ceasornic în timp ce aplicați o presiune ușoară.

Continuați să alimentați firul până când simțiți rezistență, apoi rotiți mânerul înainte și înapoi pentru a sparge înfundarea. Odată ce sabotul a fost dislocat, spălați toaleta pentru a vă asigura că apa se scurge fără probleme. Cu toate acestea, este important să rețineți că șerpii de scurgere trebuie folosiți cu precauție, deoarece pot deteriora vasul de toaletă. Evitați să folosiți un șarpe de scurgere dacă aveți un vas de toaletă din porțelan sau dacă înfundarea este cauzată de un obiect nebiodegradabil, cum ar fi o jucărie sau un produs sanitar.

Contactați un instalator profesionist

Dacă ați încercat toate metodele DIY de a vă desfunda vasul de toaletă și tot nu ați avut succes, poate fi timpul să contactați un instalator profesionist. Un instalator profesionist are abilitățile și experiența de a face față chiar și celor mai încăpățânați saboți. Ei au instrumentele necesare pentru a diagnostica și a remedia problema rapid și eficient, fără a provoca nicio deteriorare a sistemului dumneavoastră sanitar din baie.

În plus, un profesionist vă poate oferi sfaturi despre cum să preveniți înfundarea viitoare și să vă mențineți sistemul sanitar în stare bună. Atunci când alegeți un instalator profesionist, asigurați-vă că vă faceți cercetările și alegeți o companie de renume, cu un istoric dovedit de muncă de calitate și satisfacție a clienților.

A face față unui vas de toaletă înfundat poate fi o experiență frustrantă. Cu toate acestea, cu instrumentele și tehnicile potrivite, puteți goli eficient vasul de toaletă și puteți evita blocajele viitoare.

Amintiți-vă să nu aruncați niciodată nimic în toaletă, cu excepția deșeurilor umane și a hârtiei igienice. Alte articole precum prosoape de hârtie, produse de igienă feminină și șervețele pentru bebeluși pot cauza blocaje grave și deteriorarea sistemului dvs. sanitar. Urmând aceste îndrumări și luând măsuri preventive, puteți asigura funcționarea corectă a vasului dvs. de toaletă și puteți evita reparațiile costisitoare.