Gabriela Dinu Știri 24.10.2021 19:04

Vacanța de Iarnă 2021 – 2022. Câte zile libere au elevii. Când începe și când se termină

Vacanța de Iarnă 2021 - 2022. Câte zile libere au elevii. Când începe și când se termină

Elevii din România au parte în prezent de o vacanţă forţată, de două săptămâni, din cauza măsurilor restrictive anti-coronavirus. După această perioadă, următoarea vacanţă de care se vor mai bucura şcolarii noştri este cea de iarnă.

Mulţi nu ştiu câte zile libere vor avea elevii şi profesorii în vacanţa de iarnă 2021 – 2022 şi din rândurile următoare veţi afla când va începe aceasta şi când se va termina.

Când are loc vacanţa de iarnă?

Structura anului şcolar în curs a fost anunţată încă din primăvara acestui an. Din păcate, a suferit unele modificări, iar odată ce preşedintele României a anunţat că pentru două săptămâni toţi elevii vor intra forţat în vacanţă, toţi cei din învăţământ aşteaptă să vadă în ce modalitate se vor recupera aceste cursuri.

Este necesar ca acestea să fie recuperate mai ales pentru cei din anii terminali, pe care îi aşteaptă examene grele, precum Evaluarea Naţională sau chiar examenul de Bacalaureat.

Care este structura anului şcolar 2021 – 2022?

Vacanţa de iarnă a elevilor şi profesorilor din România va începe pe data de 23 decembrie, adică din joia dinaintea Crăciunului şi se va termina duminică, 9 ianuarie 2022. Astfel, şcolarii şi profesorii lor vor avea nu mai puţin de 17 zile de vacanţă. A dispărut vacanţa intersemestrială, căci odată cu revenirea în bănci din 10 ianuarie, va începe şi semestrul al doilea.

După vacanţa de iarnă, următoarea va fi de vineri, 15 aprilie 2022, până duminică, 1 mai 2022, când va avea loc vacanţa de primăvară.

Citeşte şi:

Când au loc vacanțele școlare în anii 2021 și 2022
Ce salariu are un inspector școlar care se ocupă de liceele din București

De pe data de 2 mai, se vor mai ţine cursuri până pe 10 iunie, când se va finaliza acest an şcolar. Excepţie vor face, însă, elevii din clasele terminale. Cei de clasa a 8-a, vor lua vacanţă pe 3 iunie, pentru ei acest an şcolar are doar 33 de săptămâni.

Pentru elevii de clasa a 12-a, vacanţa va veni pe 27 mai 2022, pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat.