Gabriela Dinu Știri 30.03.2023 16:24

Urmăriţi General. Cum afli ce persoane sunt date în urmărire generală

Urmăriţi General. Cum afli ce persoane sunt date în urmărire generală

În România, există o mulţime de persoane care au fost date în urmărire generală, în urma fărădelegilor comise. Pe site-ul Poliţiei Române veţi regăsi date despre toate persoanele de la noi din ţară care sunt urmărite general.

Scopul anunţului de dare în urmărire generală este acela de a se identifica, localiza, căuta şi prinde o persoană, pentru ca aceasta să fie adusă în faţa organelor de judecată sau pentru punerea în executare a anumitor hotărâri judecătoreşti.

Care este procedura de dare în urmărire generală în România?

Darea în urmărire a unei persoane se poate face după ce nu s-a putut pune în executare un mandat de arestare preventivă ori un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate sau a unei măsuri educative privative de libertate, dacă persoana în cauză nu este găsit. Alte cazuri în care persoanele sunt date în urmărire sunt:

  • atunci când persoana a evadat după ce a fost reţinută sau deţinută, ori a fugit dintr-un centru educativ de detenţie sau unitatea în care execută măsura internării medicale.
  • pentru a fi depistată o persoană care a fost urmărită internaţional, despre care există informaţii că s-ar afla în România.

Poti verifica lista urmaritilor general AICI, pe site-ul politiei romane.

Darea în urmărire a unei persoane este solicitată de către organul de poliţie care a constatat lipsa acestuia sau de către administraţia locului de deţinere, a centrului educativ sau a unităţii medicale, ori de către un organ judiciar competent, care se încadrează în legea specială.

Pe site-ul Poliţiei Române, în categoria de urmăriţi general, se regăsesc toate persoanele pentru care au fost emise astfel de mandate, alături de informaţii de identificare, data naşterii şi o fotografie pentru a fi recunoscuţi.