Gabriela Dinu Știri 09.08.2023 11:43

Unde se plăteşte taxa de permis şi cât costă

Unde se plăteşte taxa de permis şi cât costă

Taxa pentru preschimbarea permisului de conducere se achită după ce se face în prealabil o programare. Detalii despre toate acestea, precum şi despre actele necesare, veţi afla din rândurile care urmează.

Permisul de conducere se poate schimba înainte sau după ce expiră, ori în cazurile în care este pierdut, furat sau deteriorat, dar în oricare dintre aceste situaţii vei avea nevoie să realizezi un dosar în care să ai următoarele documente:

Cât este taxa de preschimbare a permisului auto?

  • cerere schimbare permis – care se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată
  • buletin sau carte de identitate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.
  • dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere permisul de conducere, în original
  • fișa medicală pentru schimbare permis auto – document emis de o unitate medicală autorizată, în original, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
  • în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie;

De menţionat este că taxa pentru preschimbare permis de conducere este de 89 de lei, iar cererea tip pentru preschimbarea acestuia o vei completa doar la ghişeul instituţiei la care mergi.

Cât durează să îţi schimbi permisul de conducere?

Totodată, taxa nu se va mai achita la ghişeu, în momentul depunerii documentelor, ca până acum, ci o puteţi achita foarte simplu online, fără să mai pierdeţi timpul. Intraţi fie pe ghişeul.ro, fie pe site-ul irectiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. O veţi putea achita şi prin OP, în conturile de BCR sau CEC Bank, precum şi în staţiile de tip SelfPay.

Ca să îţi faci o programare pentru preschimbarea permisului de conducere în 2023, va trebui să accesezi site-ul DRPCIV.ro, completezi toate datele necesare, alegi data şi ora dorită şi te prezinţi la ghişeul special pentru schimbarea permisului.

După ce ai depus actele, permisul de conducere va fi gata în doar câteva ore, în funcţie de zona în care mergi.