Ionita Raluca Știri 08.04.2024 08:59

Unde poți Vedea Live Eclipsa de Soare din 8 Aprilie 2024

Unde poți Vedea Live Eclipsa de Soare din 8 Aprilie 2024

Pe data de 8 aprilie 2024, un eveniment astronomic rar va avea loc peste Mexic, Statele Unite și Canada: o eclipsă de Soare. Peste 30 de milioane de oameni vor avea șansa de a fi martori la acest fenomen natural impresionant, care va începe pe coasta de vest a Mexicului la ora 18:07 GMT (21:07 ora României).

Vizionare Online

Pentru cei care nu se pot afla în zona eclipsei, NASA oferă o opțiune pentru a urmări evenimentul în direct. Transmisia live va dura trei ore și va include imagini captate de la telescop, împreună cu comentarii de la specialiștii agenției. Aceasta reprezintă o oportunitate fantastică de a experimenta frumusețea Universului din confortul propriei case.

Locații de Vizionare

Eclipsa va fi vizibilă din 17 state americane și din estul Canadei. Unul dintre locurile speciale de unde poate fi observată este Cascada Niagara, unde autoritățile canadiene se pregătesc pentru un număr mare de vizitatori. Alte locuri populare includ zona situată la nord de San Antonio, Texas, unde turiști din toată lumea, inclusiv din Olanda, Finlanda, Germania, Israel și Noua Zeelandă, sunt așteptați să vină.

În Burlington, Vermont, se așteaptă ca populația orașului să se dubleze în timpul acestui eveniment astronomic. Hotelurile au fost rezervate cu luni înainte, iar traficul rutier ar putea întâmpina dificultăți semnificative.

Instrucțiuni de Siguranță

Este esențial să purtați ochelari speciali pentru a urmări eclipsa directă, pentru a evita orice risc de deteriorare a vederii. Autoritățile subliniază importanța respectării acestor măsuri de precauție.

Observarea din Aer

Eclipsa va putea fi observată și din aer, multe companii aeriene organizând zboruri speciale de-a lungul traseului eclipsei. De asemenea, astronauții de pe Stația Spațială Internațională vor avea ocazia unică de a vedea umbra Lunii trecând peste Terra.

Efectele Asupra Animalelor

Fenomenul va avea efecte interesante și asupra comportamentului animalelor, care pot reacționa ciudat datorită schimbărilor de lumină și temperatură. Este posibil să observăm păsări care încetează să zboare sau cocoși și greieri care încep să cânte într-un moment neobișnuit.

Următoarele Eclipsări

Pentru cei care ratează acest eveniment, următoarea eclipsă de Soare vizibilă în SUA este programată pentru anul 2044. În Europa, următorul eveniment similar va avea loc în Spania, în anul 2026.

Prin urmare, fie că alegeți să urmăriți acest spectacol cosmic online sau sunteți unul dintre norocoșii care îl pot vedea în persoană, eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 promite să fie o experiență memorabilă.