Gabriela Dinu Știri 07.11.2022 14:04

Unde poţi juca squash în Bucureşti. Lista locaţiilor

Unde poţi juca squash în Bucureşti. Lista locaţiilor

Squash este un sport care a început pe străzile din Paris în trecut şi a ajuns acum să fie practicat în toată lumea. Unde ppoţi juca squash în România? Ei bine, veţi afla asta din rândurile care urmează.

Mai puţin cunoscut la noi în ţară, squash-ul este un sport care se practică în aproape toată ţara. Se aseamănă, într-un fel, cu tenisul, dar are reguli diferite. Este considerat a fi un antrenament fizic sănătos, care poate fi practicat pe tot parcursul anului, fiind un mix între fotbal şi tenis.

Unde se joacă squash în Bucureşti?

A fost jucat pentru prima dată în Franţa, în anii 1500 şi a ajuns în timp să fie răspândit peste tot, devenind un antrenament fizic oficial şi chiar a fost propus recent pentru a fi inclus pe lista sporturilor olimpice.

Pentru cine nu ştie regulile acestea sunt extrem de simple. E nevoie de doi jucători, două rachete, un teren care trebuie să aibă patru pereţi. Peretele din faţă trebuie să fie prevăzut cu o linie de out cu o înălţime de 4,57 metri, două jumătăţi în partea de jos şi se serveşte dintr-o jumătate, iar mingea trebuie să ajungă în cealaltă.

Aveţi nevoie de echipament, dar şi de accesorii sportive. Rachetele sunt mici şi uşoare, dar o rachetă care este mult prea uşoară vă va face să vă răniţi la închietura mâinii.

Există mai multe tipuri de mingi, în funcţie de nivelul de experienţă al jucătorilor, cele galbene sunt pentru avansaţi, cele roşii sau albastre sunt alese de începători.

În Bucureşti, puteţi juca squash în următoarele locaţii:

  • Squash4 all – Adresa: Calea Vitan nr. 389, Bucureşti;
  • Activ Squash – Adresa: Splaiul Independenţei nr.319, Sector 6, în incinta Sema Parc;
  • Aerosquash Băneasa – Adresa: Sos. Bucureşti-Ploieşti, km 8, Sector 1, în spatele magazinului IKEA din Complexul Comercial Băneasa;
  • Infinity Sport Arena – Adresa: Strada Balta Albina nr. 7, sector 3, Bucureşti, la 300 de metri de staţia de metrou Pallady
  • Pescariu Sports&Spa – Adresa: Strada Glodeni nr.3, sector 3, Bucureşti.