Ioan Davidescu Altceva 19.08.2024 10:47

Un pescar român a făcut valuri pe internet după o captură bizară: „Ce nație de pește e acesta?”

Un pescar român a făcut valuri pe internet după o captură bizară: „Ce nație de pește e acesta?”

Imaginea cu peștele a stârnit o mulțime de reacții, iar sute de pasionați de pescuit au început să-și dea cu părere în secțiunea de comentarii.

Un pescar a avut parte de o surpriză în toată regula atunci când a scos firul undiței din apă, căci nici nu-și imagina o asemenea captură neașteptată!

După ce a inspectat peștele mai atent s-a decis să ceară ajutorul altor pescari pentru a identifica specia care i-a mușcat momeala.

Misterul a fost în cele din urmă deslușit, însă unele teorii ale internauților întreg orice imaginație!
Peștele care a împărțit internetul în două! Ce a prins, de fapt, pescarul?

Pentru că nu avea habar despre captura sa, internautul a cerut ajutorul pe un grup de pe rețelele de socializare dedicat pescarilor și a avut parte de mai multe răspunsuri decât se aștepta, căci postarea sa s strâns aproape o mie de comentarii, iar fiecare pescar a venit cu propria sa teorie:

„O specie de pește f. f. invaziva! Acum circa 50 de ani, nu se prindeau decit pe litoral! Acum, de cind s-a dat în funcție

canalul, au pătruns pe Dunăre în sus, pina la baraj și pe toate varsarile de riuri, bălți de revărsare a Dunării și de aici, pe toate păsările de baltă s-au răspândit, pina în apele de munte!

Sint o pagubă și un pericol iminent, pentru fauna piscicola din România! Tot așa și cu acel Somn African!/ Asta este guvide toată ziua, au fost și înca sunt aduși din porturile

Marii Negre pe Dunăre prin balastul de la barje, au o capacitate extraordinara de a se adapta, drept urmare și dimensiunea. În mod normal în Marea Neaga ading între 10 și 20 cm dar pe Dunăre nu cresc mai mult de 10 12 cm.

Cum zicea un coleg mai sus, dacă pui și un muc în cârlig tot trage/

Dupa cum íl vad eu este o Moaca daca a fost prins pe un ráu de munte,un peste foarte sensibil la poluate la devierea cursurilor ale ráului ín zona unde sunt eu ín urma cu vreo

30-35 ani erau multi acum cred ca nu mai sunt pentru ca de vreo 10 ani nu am mai vazut./

Guvidul sau strunghiul este un peste de apă sărată care s-a adaptat la cea dulce și este specie invazivă care se hrănește cu icrele și puietul celor indigene, per total este foarte bun in tigaie dar dăunător pentru apa in care l-ai prins/

Ucide-l ca ii un monstru și ii pe cale de dispariție”, sunt doar o parte dintre comentarii.