Claudiu Melinte Știri 21.06.2024 13:12

Un Akita a fost zărit singur la McDonald’s Virtuții. O bucureșteancă l-a găsit și îi caută stăpânul: „Este foarte blând și nu pare mai mare de 3 anișori”

Un Akita a fost zărit singur la McDonald’s Virtuții. O bucureșteancă l-a găsit și îi caută stăpânul: „Este foarte blând și nu pare mai mare de 3 anișori”

Un Akita a fost zărit singur la un McDonald’s din București, în zona Virtuții. O bucureșteancă l-a postat pe Facebook și speră să îi găsească stăpânul.

Akita pierdut în București

Un cățel din rasa Akita a fost găsit singur prin București. O bucureșteancă l-a găsit, pozat și postat în speranța că îi va găsi stăpânii. Recent, femeia a postat câteva informații despre blănos pe grupul de Facebook „Câini pierduți/găsiți în București”.

Mai exact, cățelușul din rasa Akita a fost găsit la un McDonald’s, în zona Virtuții din București. În momentul în care a fost  găsit, animalul se afla în spatele locului de joacă.

Se menționează faptul că blănosul este un mascul necastrat și nu are zgardă. Femeia a precizat că animăluțului i s-a oferit apă și nu pare să aibă mai mult de 3 ani. Iată întregul text postat pe rețeaua de socializare:

Akita alb mascul, necastrat. Nu are zgardă! Se află în acest moment la McDonald’s Virtuții. Câinelull i s-a oferit apă și stă cuminte în spatele locului de joacă. Este foarte blând! Nu pare mai mare de 3 anișori!

Dacă puteți oferi informații despre stăpânii cățelului, puteți lua legătura cu autoarea postării AICI.

Importanța microcipului

În secțiunea de comentarii, oamenii o sfătuiesc pe femeie să verifice dacă animăluțul are microcip. Această procedură este simplă: animalul poate fi verificat, în mod gratuit, la orice cabinet veterinar. În cazul în care blănoul are microcip, veterinarul poate accesa datele stăpânului și îl poate contacta.

Mai multe despre rasa Akita Inu

Câinii din rasa Akita Inu ajung și la 70 de centimetri. Bana lor are un start superior aspru și dur, dar și un start inferior care este moale și des. Astfel, blănoșii au o protecție adecvată împotriva vântului și a vremii rele.

Conform ZooPlus.ro, un Akita Inu este independent și iubitor de liniște, astfel compania stăpânului este suficientă. Deși este calm atunci când se află în casă, patrupedul tinde să vâneze afară. E nevoie de multă experiență, empatie și cunoștințe pentru a controla acest câine încăpățânat.