Gabriela Dinu Vedete 16.09.2023 12:22

Tudorel Filimon: CV, Varsta, Biografie, familie, surse de venit, pensie

Tudorel Filimon: CV, Varsta, Biografie, familie, surse de venit, pensie

Tudorel Filimon este un actor din România, cunoscut şi ca Nea Popa, graţie rolului care l-a făcut celebru, în poate cel mai iubit serial românesc de comedie, la bloc, produs şi difuzat pe Pro TV.

S-a născut pe 26 iulie 1953, în Bucureşti, are 69 de ani şi a absolvit Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală, după care a continuat să se specializeze în domeniu, urmând cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, la secţia de actorie.

Cine este Tudorel Filimon şi ce scrie în CV-ul lui?

A jucat într-o mulţime de filme, precum: Muntele ascuns, Ediţie specială, Mai presus de orice, Al treilea salt mortal, Întoarcerea din Iad, Dănilă Prepeleac, Bloodstone: Subspicies, Flori de gheaţă, Nunta Mută, Poker şi multe altele.

În seriale a fost distribuit în diverse roluri, în producţii precum Omul din Buzău, Arlechino, Căsătorie imposibilă, Gaşca, Nimeni nu-i perfect, Fete de măritat, dar de departe cel mai celebru a fost la Bloc, unde l-a interpretat pe Nea Popa, în perioada 2002 – 2006.

Cariera sa a fost marcată şi de teatru, aşa cum era de aşteptat în cazul unui actor de talia sa. Dintre cele mai importante roluri le menţionăm pe cele din: O sărbătoare princiară, Schiţe, Cum vă place, ubu rege, Oina, O noapte furtunoasă, Conu Leonida faţă cu reacţiunea, Cum vă place, Ciuta, Labirintul, Opera de trei parale, Haimanaua, Azilul de noapte etc.

Cu cine este căsătorit „Nea Popa”

Graţie talentului său, a primit şi o mulţime de distincţii, la Festivalul Teatrului Scurt din Oradea, la Festivalul Teatrului Scurt din Arezzo, Gala tânărului actor, iar în 2004 a fost premiat de către Primăria Municipiului Bucureşti cu premiul de excelenţă.

A fost căsătorit cu Codruţa, au divorţat, iar acum este căsătorit cu Drăguţa Filimon, alături de care împarte şi bune şi rele. În urmă cu trei ani, aceştia au trăit o adevărată dramă, după ce au rămas fără casa în care locuiau:

Date Biografice Tudorel Filimon

Nume complet: Filimon Tudorel (Nea Popa)
Data naşterii: 26 iulie 1953
Locul naşterii: Bucureşti, România
Partener: Drăguţa Filimon

”Eu am împrumutat de la o bancă, iar cămătarii au preluat. Am 40 de ani de carieră, de acum începe viața, nu-i așa?(…) Am renunțat de curând la țigări, poate o să încep și o dietă. De multe ori mi-au trecut banii printre mâini, nu am strâns niciodată banii”, povestea Filimon, care a ieşit la pensie, iar acesta este singurul său venit.