Ioana Filipescu Utile 27.12.2022 03:59

Tratamentul eficient împotriva părului ars care nu dă greș niciodată

Tratamentul eficient împotriva părului ars care nu dă greș niciodată

Te confrunți cu părul ars, dar totuși parcă nu te încumeți să-l tunzi prea mult? Partea bună este că există remedii, iar unele chiar la îndemâna ta. 

Vopseaua, soarele, placa de păr, produsele de styling, toate nu fac altceva decât să ofere frumusețe podoabei capitare pe termen scurt. Folosite excesiv, apar și problemele: un păr uscat și casant, ce se rupe ușor, și vârfuri despicate.

Remedii pentru părul ars

O soluție rapidă și sănătoasă este tunsul regulat, care nu te va scăpa doar de aspectul inestetic al părului, dar îl va face să crească sănătos. Dacă totuși nu vrei să apelezi la această metodă sau, cel puțin, nu să renunți la părul lung, există și alte remedii.

Un tratament eficient împotriva părului ars constă în mai multe etape. Ideal ar fi să renunți, cel puțin pentru o perioadă, la produsele de înfrumusețare ce îți usucă părul, dar și la placă sau feon, Totodată, evită să-l descurci atunci când este ud, deoarece riști să-l rupi. Folosește întotdeauna produse destinate tipului tău de păr, dar și balsam și măști hidratante.

Tratament cu ulei de măsline pentru părul ars
Tratament cu ulei de măsline pentru părul ars

Citește și: Mască hidratantă pentru păr uscat făcută în casă cu costuri minime

Iată mai jos și un tratament pe care îl poți face acasă, ce va da vitalitate părului ars:

Uleiurile, aliatului părului fragil și uscat

Uleiul de măsline poate face adevărate minuni cu părul ars, dacă îl incluzi în ritualul tău de înfrumusețare. Acesta poate fi considerat o minune a naturii, fiind folosit de mii de ani pentru păr și piele, dar și în alimentație, datorită conținutului ridicat de grăsimi monostaturate, antioxidanți, vitamine și minerale.

„Aurul lichid”, așa cum era numit în antichitate, trebuie folosit cu regularitate dacă vrei un păr sănătos și strălucitor, mai ales că sigur îl ai și tu în bucătărie.

O jumătate de ceașcă de ulei de măsline călduț se aplicăpe scalp și pe lungimea părului, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă astfel timp de 45 de minute, apoi se clătește complet. Veți observa un păr mai moale și mai strălucitor.