Gabriela Dinu Utile 16.12.2022 17:59

TOP 5 cele mai deosebite pavilioane și corturi pentru grădină. Idei de amenajări

Grădina ta este locul tău de relaxare, acolo unde îţi bei cafeaua şi unde te strângi cu familia şi prietenii după o zi grea sau pentru o petrecere de zile mari.

Pentru a-ţi amenaja cu gust o grădină, ai nevoie de puţine obiecte, dar alese cu grijă. Un balansoar, un pavilion şi câteva ghivece de flori, plus un mobilier de grădină interesant, îţi vor transforma curtea din spatele casei într-un mic colţ de rai, unde vei adora să stai în orice perioadă a zilei.

Cum să îţi amenajezi grădina cu un pavilion sau cort?

Pentru că se apropie vara, canicula, corturile sau pavilioanele sunt sursa perfectă de umbră, unde să te ascunzi de razele arzătoare ale soarelui. Sub ele, va sta un mobilier de grădină, format din scaune sau fotolii şi o masă unde să serveţi micul dejun la primele ore ale dimineţii.

O terasă mică sau, de ce nu, mare, te poate încărca bine cu energie şi îţi poate face zilele mai frumoase. Pavilionul de grădină este extrem de util pentru că oferă umbră, dar şi aer în acelaşi timp, fără să aibă pereţi laţi, ci doar stâlpi, va permite aerului să circule şi nu se va forma acea căldură insuportabilă. Lângă acestea, vă puteţi amenaja grădina cu flori şi iarbă verde.

Există mai multe tipuri de pavilioane şi vă puteţi alege din acestea pe cel care vă convine cel mai bine. Imagini sugestive cu acestea pot fi regăsite în galeria foto ataşată acestui articol. Prin urmare, există următoarele variante:

  • pavilion tip marchiză sau copertină – se montează foarte uşor, este extrem de util în excursii şi nu numai, căci se poate monta şi strânge imediat. Este compus din materiale uşoare, ceea ce îl face şi extrem de uşor de trasnsportat;
  • pavilioanele de tip pergolă sau gazebo – nu sunt foarte cunoscute la noi în ţară, sunt ceva mai piperate la preţ, dar şi rezultatul este pe măsură, căci sunt foarte stabile şi nici cel mai puternic vânt nu le poate destabiliza;
  • pavilionul de tip umbrelă – este cel mai simplu, are patru stâlpi de susţinere şi deasupra un acoperiş. Se montează uşor, nu e deloc greu de cărat şi se poate amplasa în aproape orice locaţie;
  • pavilioane de grădină din oţel;
  • pavilioane pe cadru de aluminiu;
  • pavilion pe cadru de lemn.