Claudiu Melinte Tech 11.04.2022 14:19

Top 5 cele mai bune camere video pentru bordul masinii

Top 5 cele mai bune camere video pentru bordul masinii

Daca esti in cautarea unei camere video pentru bordul masinii tale, atunci avem pentru tine 5 propuneri. Iata cele mai interesante produse pe care le-am gasit, in functie de buget.

Dupa cum stiti, in ultima perioada ne petrecem tot mai mult timp in automobilul proprietate personala sau in masina de munca, insa niciodata nu acordam o atentie aparte sigurantei noastre. Pe langa sistemele de siguranta aferente dotarilor autovehiculului pe care-l conducem, va trebui sa luam in calcul si sisteme suplimentare.

Cele mai bune camere video DVR pentru mașină

Astfel, avand in vedere ca traim in Romania si intampinam soferi de toate felurile, este indicat, spre apararea si dovedirea nevinovatiei in cazuri negative, sa avem o camera video DVR de bord sau o camera auto oglinda.

Din nefericire, cea din urma este disponibila pe piata din Romania la preturi mult mai mari decat camerele video DVR. Desi au o calitate mai slaba decat camerele auto oglinda, camerele video DVR sunt mai accesibile si mai potrivite pentru buzunarele romanilor.

In functie de camera pentru care vrem sa optam, vom avea nevoie de un minimum de cunostinte astfel: este recomandat sa urmarim calitatea materialelor video produse de camera, unghiul largit al imaginii (peste 120 de grade), dotarea acesteia cu un Senzor G (la accident se salveaza automat filmarea), dotarea cu tehnologie WDR (capacitatea aparatului de a filma in conditii dificile), baterie, infrarosu, senzori de miscare si un spatiu mare de stocare.

In functie de aceste caracteristici, am selectat 5 din cele mai bune camere video, in special raportand la calitate-pret.

1. Mio MiVue 785

Prima, si cea mai recomandata camera video auto a momentului este Mio MiVue 785. Acest dispozitiv are o calitate a imaginii deosebita, un ecran tactil de dimensiuni generoase de 2,7 inch, o tehnologie senzor G, rezolutie video 1080p, senzor Sony, senzor de impact, GPS integrat si bineinteles o capacitate de stocare de 128 de GB cu card de tip SD. O puteti gasi pe site-ul eMag.

2. NOVATEK/OnCam T800

Aceasta camera este mai accesibila decat Mio MiVue 785, insa si performantele oferite sunt mai reduse. In ciuda acestui fapt, NOVATEK/OnCam T800 este dotata cu un senzor video de 12 MP, un ecran de 4 inch, senzor de impact, filmare FullHD la viteza de 30 de cadre pe secunda la un unghi de vizualizare de 170 de grade si inca un element interesant: o camera video pentru spatele masinii. O puteti comanda de pe site-ul emag.

3. Xiaomi Yi

Chinezii de la Xiaomi se pot mandri cu produse de calitate, demne de topul celor mai bune cinci dispozitive de acest gen. Astfel, unghiul generos de vizualizare de 165 de grade, filmarea FullHD la viteza de 60 de cadre pe secunda si ecranul tactil de 2,7 inch fiind doar cateva din configuratiile noii camere ce filmeaza excelent.

4. Garmin Dash Cam 56

Printre cele mai bune camere ale momentului care utilizeaza tehnologia DVR, Garmin Dash Cam 56 este foarte buna, insa din cauza pretului de achizitie, aceasta se situeaza pe penultimul loc in selectia efectuata. Specificatiile acesteia se vor transpune printr-o rezolutie de 1080p, senzor de 2,1 MP, display cu ecran de 2,0 inch, GPS integrat si o capacitate maxima de stocare de 64 de GB cu card de tip SD.

Atuurile si motivele pentru care acest dispozitiv merita achizitionat sunt reprezentate de materialele de calitate din care este conceput si de calitatea imaginilor pe care le capteaza, chiar si in conditii nefavorabile. O poti gasi pe eMag.

5. Prestigio RoadRunner 410DL

ana sa apara rivalii mentionati mai sus, acest dispozitiv era clasat ca fiind cel mai bun. Din nefericire, aceasta companie pierde putin teren in fata celorlalti competitori, fiind depasita din punct de vedere al dotarilor.

In ciuda acestui fapt, calitatea filmarilor Prestigio ramane in sfera superioara, iar cu o serie de specificatii ca senzor G, senzor CMOS de 12 MP, RoadRunner 410DL nu poate fi decat o reteta de luat serios in calcul daca vrei sa-ti dotezi masina cu un asemenea dispozitiv. Poate fi comandata de pe site-ul eMag.

In concluzie, in functie de buget, raportand la specificatiile si preturile la care se gasesc camerele mentionate, recomand achizitionarea unui astfel de dispozitiv, mai ales cand vine vorba de accidente sau situatii negative. Cu siguranta acestea isi vor scoate investitia cu varf si indesat.