Gabriela Dinu Vedete 23.09.2023 20:06

Toni Grecu: CV, biografie, varsta, familie, surse de venit

Toni Grecu: CV, biografie, varsta, familie, surse de venit

Toni Grecu este un cunoscut comediant din România şi unul dintre cei trei fondatori ai celebrului grup de comedie Divertis. S-a născut pe 10 decembrie 1959 la Iaşi, într-o familie normală. Tatăl său era tehnician energetician la o fermă, iar mama sa era casnică. Mai are un frate mai mic.

Este absolvent al Colegiului Costache Negruzzi din Iaşi şi a Facultăţii de Electrică şi Telecomunicaţii. A pus bazele grupului Divertis alături de Doru Antonesi şi Florin Biorel Constantin.

Ce scrie în CV-ul lui Toni Grecu?

La bază, în urma cursurilor absolvite, Toni Grecu este inginer de telecomunicaţii şi chiar a lucrat în domeniu, la Bacău. S-a mutat în Bucureşti în 1993, atunci când s-a angajat la Fabrica de Calculatoare Electronice Felix.

A debutat în teatru în 1988, când a scris alături de prietenul Doru Antonesi textul pentru spectacolul Astă seară stau acasă. Din 1980 a început şi spectacolele cu Divertis, iar în 1990 a început să apară la TVR. Ulterior, formatul a fost achiziţionat de Pro TV, iar din 2001 s-au mutat la Antena 1, iar Toni Grecu era actor, prezentator şi scenarist.

A produs şi realizat Animat Planet Show, singurul serial animat de satiră politică de la noi din ţară, care s-a difuzat timp de nouă ani, la Antena 1. A plecat din grupul Divertis în 2008 şi s-a mutat la Pro TV, unde a lucrat la Serviciul Român de Comedie şi a fost coleg, printre alţii, cu Mihai Bobonete, Cosmin Natanticu, Gina Pistol şi alţii.

Din ce trăieşte acum Toni Grecu?

,,Fosta trupă s-a destrămat acum mulți ani pentru că, probabil, așa a fost să fie. Nu cred că s-a întâmplat din cauza orgoliilor, ci din cauze naturale, pe care nu le judec eu acum. Nu există trupă în lumea asta care să nu se erodeze și să se despartă la un moment dat. (…) Pentru mine este irepetabil ce a fost și am numai gânduri bune și amintiri frumoase din perioada Divertis. Însă viața merge înainte și noi împreună cu ea”, a povestit, galant, Toni Grecu, fără să intre în detalii.

Date Biografice Toni Grecu

Nume complet: Grecu Toni
Data naşterii: 10 decembrie 1959
Locul naşterii: Iaşi, România
Partener: Cristina Grecu

Este căsătorit şi are un băiat şi spune că se află într-o vacanţă prelungită de la muncă. În prezent, nu se ocupă cu nimic, dar a tot primit oferte de la seriale şi producţii de umor, aşa cum este iUmor de la Antena 1.