>
În prezent, majoritatea aplicaţiilor de Social Media au găsit modalităţi interesante de a monetiza platforma prin intermediul monedelor virtuale. Astăzi vom vorbi mai multe despre cazul Tik Tok.
Tik Tok coins sunt acele monede virtuale care pot fi utilizate însă numai în ecosistemul aplicaţiei şi le puteţi obţine distribuind conţinut deja creat pe Tik Tok sau să faceţi live-uri.
Înainte de a exista platforma Tik Tok, utilizatorii internetului foloseau muzica.ly în acelaşi sens, având un concept asemănător. Tineri de toate vârstele foloseau aplicaţia în care postau videoclipuri de până la 15 secunde în care îşi sincronizau mişcarea buzelor cu versurile diferitelor melodii. Tik Tok a abordat aceeaşi idee, pe care a şi updatatat-o constant, aducând-o la un nivel mult mai ridicat, căci aceasta vă permite să urcaţi orice tip de videoclip, nu la fel ca în cazul muzica.ly.
Fix acest mod de abordare a făcut ca aplicaţia Tik Tok să se dezvolte şi să explodeze în acest mod într-un timp relativ scurt.
A fost introdus şi sistemul de coins pe Tik Tok, aici uunde puteţi posta conţinut deja creat, colaje de fotografii şi videoclipuri, pe care le puteţi edita, la care puteţi pune filtre şi multe altele. O altă opţiune interesantă prin care puteţi câştiga monede pe Tik Tok este să faceţi livestream-uri.
Pentru a obţine cât mai multe monede trebuie să îţi convingi urmăritorii să interacţioneze cu tine în timpul live-urilor, să îţi ofere cadouri în monede pe care ei le achiziţionează la rândul lor plătind cu bani reali. În acest mod, îţi vei putea obţine şi tu coins, dar pe care le vei putea folosi în ecosistem.
De reţinut însă faptul că monedele de pe Tik Tok nu sunt criptomonede, în genul Bitcoin, şi nu le puteţi extrage, le veţi putea utiliza doar în aplicaţie, adică să le oferiţi cadouri persoanelor pe care le consideraţi interesante în aplicaţie, în timpul live-urilor sau confruntărilor, când au nevoie de cât mai multe cadouri pentru a se impune în faţa celui care concurează şi a scăpa de aşa zisele provocări, acele „porunci” care se dau printre utilizatori atunci când au confruntări.