Gabriela Dinu Ceaiuri 30.04.2023 11:02

Tehnici de preparare a ceaiului verde: Cel mai bun mod de a prepara ceaiul verde pentru a obține maximum

Tehnici de preparare a ceaiului verde: Cel mai bun mod de a prepara ceaiul verde pentru a obține maximum

Pentru ca ceaiul verde să îşi păstreze aroma deosebită şi proprietăţile benefice acesta trebuie să fie preparat şi consumat corespunzător. În primul rând, apa nu trebuie adusă în punctul de fierbere, ci trebuie să fie încalzită la maximum 70 de grade. Aceasta este regula generală.

În cazul în care apa va fi prea fiartă, aroma şi gustul ceaiului se vor pierde. Dacă va fi prea rece atunci nu se va extrage nici cum trebuie aroma din ceai.

Cum se prepară ceaiul verde?

Pentru o aromă mai intensă va trebui ca ceaiul să fie lăsat la infuzat pentru mai mult timp decât de obicei. Aduceţi apa în punctul de fierbere, după care aşteptaţi maximum 5 minute până vă puneţi frunzele de ceai verde la infuzat.

Există şi o altă modalitate prin care se poate face asta şi anume să o luaţi de pe foc fix în momentul în care vor apărea primele bule pe fundul vasului. Desigur ca cea mai simplă metodă ar fi să folosiţi un termometru, însă asta nu este chiar la îndemâna oricui.

În final, după ce aţi adus apa la temperatura necesară, puneţi frunzele de ceai verde de aproximativ o linguriţă la o ceaşcă şi lăsaţi la infuzat pentru 2-3 minute. Ajustaţi timpul de infuzare în funcţie de cât de tare doriţi să simţiţi aroma ceaiului.

Ce tipuri de ceai verde puteţi achiziţiona?

După ce aţi preparat ceaiul, puteţi refolosi frunzele pentru alte 2-3 infuzii, în funcţie de calitatea ceaiului pe care îl utilizaţi.

Există o mulţime de tipuri de ceai verde pe care le puteţi folosi în infuziile voastre de ceai. Acestea sunt:

  • hochija – poate fi consumat şi de copii, fiind o varietate de ceai care se prepară prin prăjirea frunzelor la 200 de grade Celsius
  • sencha – se referă la ceaiul verde special pentru infuzii
  • kabusecha – se creşte la umbră, iar frunzele sale sunt îngrijite special, crescute ferite de umbra soarelui
  • goykuro – se spune că este cea mai bună varietate de ceai verde, care se obţine printr-un mod deosebit, adică înainte de a fi recoltate, frunzele se acoperă cu un paravan pentru douăzeci de zile, pentru a fi ferite de razele directe ale soarelui.