Gabriela Dinu Știri 09.11.2022 10:54

Târg de Crăciun 2022. Cele mai importante oraşe din România unde se ţin anul acesta

Târg de Crăciun 2022. Cele mai importante oraşe din România unde se ţin anul acesta

Luna decembrie se apropie cu paşi repezi, iar românii se întreabă unde sunt organizate târguri de Crăciun la noi în ţară. În Capitală, dar şi în marile oraşe, în perioada care urmează se vor pregăti cele mai interesante programe de sărbători.

În 2021, Târgul de Crăciun din Bucureşti s-a ţinut în Piaţa Universităţii. Oamenii au fost obligaţi, ca niciodată, să plătească bilet de acces şi să dovedească faptul că s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Anul acesta, Nicuşor Dan a anunţat deja că au început pregătirile pentru ca târgul să se desfăşoare în Piaţa Constituţiei.

Unde sunt organizate târguri de Crăciun în România, în 2022

Alte oraşe mari din ţară unde au loc târguri de sărbători sunt Cluj, Oradea, Timişoara şi multe altele. În Cluj Napoca deviza după care s-au ghidat organizatorii este „Familionul, familionul, hai la joc”. Aici, se vor cânta colinde, oamenii vor pune în practică diverse tradiţii şi obiceiuri cu scopul de a se reuni cu membri familiei. Moş Crăciun va fi şi el prezent şi va primi scrisorile celor mici.

Târgul de Crăciun din Oradea va fi amplasat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, iar cei care îi vor călca pragul vor putea să se bucure de concerte cu artişti cunoscuţi, colinde şi pot achiziţiona diverse suveniruri.

În Timişoara, târgul este organizat în Piaţa Victoriei, acolo unde veţi putea mânca bucate alese şi bea vin fiert, într-un decor desprins parcă din poveşti.

La Sibiu este iarăşi unul dintre cele mai frumoase târguri de la noi din ţară, iar decorul este unul fabulos, pe lângă programele speciale care sunt pregătite de dragul turiştilor şi nu numai. Are loc an de an, în centrul oraşului, şi aduce laolaltă mii de oameni îndrăgostiţi de sărbătoarea Crăciunului.

La Braşov veţi regăsi iarăşi un târg de excepţie, organizat în Piaţa Sfatului. Cu vedere la munţi şi la Biserica Neagră, este un eveniment spectaculos.