Gabriela Dinu Știri 26.06.2023 08:00

Subiecte Bacalaureat 2023 Limba romana. Ce a picat la Uman si Real

Subiecte Bacalaureat 2023 Limba romana. Ce a picat la Uman si Real

Elevii de liceu vor începe de astăzi examenul de Bacalaureat 2023 prin proba de Limba şi literatura română, de la ora 9:00. Imediat ce subiectele vor fi publicate pe calea oficială de edu.ro sau mai devreme, de la sursele noastre, acestea vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe.

Update ora 09:00. A început examenul de Bacalaureat 2023. Subiectele la română au fost fost date de profesorii supraveghetori elevilor, iar aceștia vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea lor. În mod oficial, Ministerul Educației va publica subiectele în jurul orei 15.00, subiectele la română, dar și baremul de corectare. În mod normal, stiridirecte.ro va avea mai devreme de atât subiectele.

Subiectele la BAC 2023, Limba Română, profilul Real

Aici vor fi afisate subiectele care au picat dupa ce acestea vor fi extrase de catre Ministerul Invatamanului.

Subiectele la BAC 2023, Limba Română, profilul Uman

Aici vor fi afisate subiectele care au picat dupa ce acestea vor fi extrase de catre Ministerul Invatamanului.

Ce subiecte s-au dat la Limba şi literatura română, în 2023?

Elevii sunt obligaţi să fie în sala de examen până la cel târziu ora 8:30, iar accesul se va putea face încă de la ora 7:30. Orice întârziere se va considera neprezentare la probă şi elevii vor fi excluşi din examen. Aceştia sunt obligaţi să se prezinte având la ei cartea de identitate, pe care o vor ţine la marginea băncii pe tot parcursul susţinerii fiecărei probe în parte.

Examenul va începe la ora 9:00 şi se va termina la 12:00, iar elevii care termină mai repede de scris vor putea părăsi sala cel mai devreme după o oră şi jumătate de la începerea probei.

Vezi în cadrul acesui document PDF una dintre variantele de subiecte la profilul Real

Vezi în cadrul acesui document PDF una dintre variantele de subiecte la profilu Uman

Totodată, aceştia vor ieşi din examenul de Bacalaureat fără să îşi ia cu ei subiectele de examen. Toţi candidaţii au interzis la comunicare pe tot parcursul desfăşurării probelor şi pot rezolva exerciţiile doar cu cerneală sau pix cu pastă albastră.

Ce a picat la BAC la Limba română, la profilele real şi uman?

La Limba şi literatura română, programa este aceeaşi din fiecare an şi elevii trebuie să fie pregătiţi cu opere marcante ale unuia dintre următorii autori: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I. L. Caragiale, Ioan Slavici, G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, G. Călinescu.

Vor exista două tipuri de subiecte astăzi, împărţite după profilul liceal studiat în ultimii patru ani. Toate acestea, precum şi rezolvările, vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe.