Gabriela Dinu Bacalaureat 27.06.2023 07:32

Subiecte Bacalaureat 2023. Ce a picat la examenul de Istorie. BAC 2023

Subiecte Bacalaureat 2023. Ce a picat la examenul de Istorie. BAC 2023

Azi, 27 iunie 2023, continuă examenul de Bacalaureat prin proba obligatorie a profilului: Istorie sau Matematică. În acest articol veţi regăsi subiectele care s-au dat la profilele ce au susţinut examenul la proba de Istorie.

De îndată ce subiectele vor fi publicate, acestea vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe. Candidaţii au intrat în sălile de examen începând cu ora 7:30, iar accesul s-a putut face până la cel târziu 8:30. Elevii care au trecut peste această oră limită nu au mai fost primiţi în examen, deoarece la ora 9:00 se primesc subiectele şi aceştia vor trebui să le rezolve în maximum 180 de minute.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la BAC 2023, proba de Istorie?

Un număr de aproximativ 130.500 de persoane s-au înscris la examenul de Bacalaureat în acest an, iar 16.000 dintre aceştia sunt din promoţiile anterioare, elevi care fie nu s-au putut prezenta la sesiunile trecute, fie nu au ştiut să rezolve subiectele pentru a primi o notă de trecere şi au picat examenul.

Pe 28 iunie, după proba de Matematică sau Istorie, elevii vor avea de dat proba la alegere a profilului şi specializării, având de ales la momentul înscrierii în examenul de Bacalaureat din 11 materii: Anatomie şi fiziologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie şi Filosofie.

Când se afişează rezultatele la BAC 2023?

Pe 29 iunie, va fi susţinută şi proba la Limba maternă de către elevii care au urmat un liceu cu profil de predare într-o limbă străină. Pe 3 iulie vor fi afişate primele rezultate la examenul de Bacalaureat, urmând ca până a doua zi să poată fi depuse contestaţii, până la cel târziu ora 18:00. În intervalul 4- 6 iulie 2023 se vor soluţiona aceste contestaţii de către o comisie întrunită special pentru asta, iar pe 7 august 2023 se vor afişa şi rezultatele finale.

Ca în anii precedenţi, rezultatele vor fi afişate în mod anonim, iar elevii îşi vor putea consulta notele obţinute doar după ce introduc codul unic primit la proba de la Limba şi literatura română.