>
Astăzi are loc proba la alegere la examenul de Bacalureat, iar elevii au putut opta pentru una dintre următoarele materii: Geografie, Informatică, Economie, Logică şi argumentare, Psihologie, Chimie, Biologie, Sociologie sau Filosofie.
În continuare, vom vorbi despre proba de la Geografie. La ora 9:00 examenul a început, iar primii elevi vor putea ieşi din sala de examen după expirarea unei ore şi jumătate de la startul testării.
Acestora nu le este permis să părăsească sala de examen având la ei subiectele de rezolvat, pentru a evita eventualele fraude. Doar cei care ies după 3 ore au acest drept.
Geografia este una dintre probele cele mai des alese de către candidaţii examenului de Bacalureat. În sesiunea de vară 2022, organizată în luna iunie, elevii au avut de rezolvat exerciţii de dificultate medie, după cum spun profesorii specialişti în domeniu. Examenul a constat în trei exerciţii mari, cu mai multe subpuncte la fiecare.
La primul subiect, au primit o hartă mută a Europei şi pe baza ei au avut de răspuns la cinci tipuri de exerciţii diferite: de precizat numele oraşelor marcate pe hartă cu anumite litere, de completat spaţiile punctate, de răspuns la întrebări cu mai multe variante şi, într-un final, de prezentat trei deosebiri între clima statelor Norvegia şi Grecia. Desigur, aceste două state erau marcate pe hartă cu litere, iar elevii trebuiau să le identifice corect.
Citeşte şi:
Barem Bacalaureat 2022, la Istorie. Cum se rezolvau subiectele
Subiecte Bacalaureat 2022. Ce a picat la examenul de Istorie. BAC 2022
La subiectul al doilea au existat acelaşi gen de exerciţii, numai că pe baza unei hărţi mute a României. La exerciţiul clasic de comparaţie, au avut de identificat două unităţi de relief şi de comparat din punctul de vedere al reliefului.
Ultimul subiect a cuprins exerciţii pe baza unei reprezentări grafice privind suprafaţa cultivată de cereale în patru state din Europa, în 2019.