Gabriela Dinu Bacalaureat 27.06.2023 07:13

Subiecte BAC 2023. Ce a picat la examenul de Matematică. Bacalaureat 2023

Subiecte BAC 2023. Ce a picat la examenul de Matematică. Bacalaureat 2023

Examenul de Bacalaureat a debutat luni, 26 iunie 2023, şi continuă astăzi prin proba obliatorie a profilului, care poate fi: Matematică sau Istorie. În acest articol veţi regăsi subiectele de la Matematică, varianta M1 sau M2.

Imediat ce edu.ro va publica cerinţele pe care elevii de clasa a XII-a le-au avut de rezolvat, acestea vor deveni disponibile şi pe Ştiri Directe.

Ce s-a dat la Matematică, la examenul de Bacalaureat, în 2023

În 2022, odată ce subiectele şi baremele de corectare au fost rezolvate s-a constatat că Ministerul Educaţiei a publicat o eroare colosală pentru modul de rezolvare al unui exerciţiu de la profilul pedagogic, specializarea de învăţătoare – educatoare. Era vorba despre exerciţiul 6, acolo unde elevii ar fi trebuit să scrie doar rezultatul corect, care în mod normal era 6 şi nu 2, aşa cum a fost publicat de către reprezentanţii Ministerului.

Odată ce greşeala a fost semnalată, la mai bine de o oră distanţă, a fost publicată şi varianta corectă a baremului.

Calendar BAC 2023: când se afişează rezultatele?

După proba de astăzi, cea care este una obligatorie în funcţie de profilul liceal urmat, adică elevii au dat fie examen la Matematică, fie la Istorie, vor avea de susţinut şi proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii au avut de ales dintre 11 discipline atunci când s-au înscris la examenul de Bacalaureat: Anatomie şi fiziologie umană, Biologie vegetală şi animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie şi Filosofie.

Pe data de 29 iunie va exista şi o altă probă pentru elevii de o altă naţionalitate, care vor susţine examenul la Limba şi literatura maternă, scris.

Pe 3 iulie se vor afişa prima varianta a rezultatelor de la examenul de Bacalureat, până la maximum ora 12:00. Acestea nu vor fi publice, ci doar elevii care au codul unic primit la prima probă de BAC (cea de Limba şi literatura română) îşi vor putea consulta notele pe edu.ro sau la avizierul şcolii.

Cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţie în intervalul 3-4 iulie, iar acestea vor putea fi rezolvate până pe 6 iulie, urmând ca pe data de 7 să fie afişate rezultatele finale ale examenului de Bacalureat, sesiunea de vară, 2023.