Ioana Filipescu Știri 15.04.2023 22:31

Stimulează-ți energia în mod natural cu ceaiul Oolong

Stimulează-ți energia în mod natural cu ceaiul Oolong

Unul dintre beneficiile pe care le are consumul de ceai Oolong este producția de energie din organism. În special magneziul prezent în frunzele de Oolong reduce inflamația, regleaza zahărul din sânge și este implicat în procesele de producție al proteinelor în corp. Implicit, magneziul crește performanța musculară și, odată cu aceasta, se mărește nivelul de energie al organismului.

Ceaiul Oolong conține 1 mg de magneziu pe ceașca de ceai băută. Fosforul stimuleaza rezistența oaselor și joacă și el un rol important în producția de energie: stochează și aprovizionează organismul cu energie.

Este și foarte implicat în mineralizarea oaselor și în construcția pereților celulari. O ceașcă de ceai Oolong conține tot 1 mg de fosfor.

Dar să vedem ce vitamine minerale găsit în ceaiul Oolong, minerale care contribuie nu numai la energizarea corpului.

Să spunem că ceaiul despre care vorbim acum este deosebit de bogat în vitamine și minerale. Iar asta înseamnă sănătate! Plus că mineralele și vitaminele sprijină, în același timp, și procesele de vindecare.

Ce găsim în ceaiul Oolong?

– antioxidanți, cafeină și catechine

– acid folic și alți alcaloizi

– mineralele cupru, mangan, potasiu, seleniu și caroten

– vitaminele C, B, A, E și K

Cum acționează vitaminele și mineralele ceaiului Oolong

Vom vedea acum care sunt beneficiile substanțelor nutritive pe care le conține ceaiul, în afara magneziului și a fosfosului, pe care le-am prezentat mai sus.

Potasiul reglează nivelul apei din organism, dar se implică și în transmiterea stimulilor către sistemul nervos, reglează și tensiunea arterială și digestia.

12 miligrame de potasiu conține un eșantion de ceai.

Calciul este responsabil cu întărirea scheletului și a părului, pe care-l face și lucios. Dar este implicat și în funcția mușchilor, purificarea sângelui, ritmul cardiac și reglează metabolismul.

Un miligram de calciu conține o ceașcă de ceai Oolong.

Sodiul este responsabil cu distribuția apei în organism. Dar nu are numai acest rol. Sodiul este prezent și în procesele sistemului nervos, reglează ritmul cardiac și activitatea musculară.

O ceașcă de ceai Oolong conține 3 miligrame de sodiu.

Ce au demonstrat studiile privind ceaiul Oolong

Ca o concluzie generală, consumul de ceai Oolong (beneficiile substanteor nutritive din ceai au fost raportate la două lingurițe de frunze de ceai la 100 ml de apă) poate încetini procesul de îmbătrânire, crește semnificativ capacitatea de concentrare și poate stabiliza metabolismul zahărului din sânge și susține funcțiile sistemului imunitar.

Studiile făcute au mai demonstrat că frunzele de ceai sunt substanțe eficiente împotriva multor forme de cancer. Iar față de prevenirea cancerului, ceaiul Oolong îmbunătățește circulația sângelui, stabilizează coagularea lui și este un ”inamic” al bolilor de inimă.