Gabriela Dinu Ceaiuri 23.05.2023 12:03

Spune la revedere zilelor cu părul prost cu ceai alb

Spune la revedere zilelor cu părul prost cu ceai alb

Ceaiul alb este utilizat din toate timpurile în diverse ritualuri pentru frumuseţe. Pentru ten, piele, şi păr, acesta este utilizat ca atare sau în diverşi compuşi cosmetici.

Este util inclusiv pentru persoanele care sunt nevoite să se spele zilnic pe cap, din cauza excesului de sebum, iar ceaiul alb te va ajuta în timp să îţi restabileşti armonia scalpului şi vitalitatea părului.

Cum se foloseşte ceaiul alb în îngrijirea tenului?

Totodată, ceaiul alb calmează iritaţiile pielii şi ale scalpului, ajutând inclusiv la protejarea părului de factorii externi. Va regla glandele sebacee şi producţia de sebum. Combinat cu ulei de argan, ceaiul alb din şampoane îţi va hidrata în profunzime părul. Bogat nutritiv, este ideal pentru părul uscat, degradat şi firele despicate la vârfuri, iar odată folosit regulat, părul tău va căpăta vitalitate şi va deveni în timp mai strălucitor. Formulele de şampoane pe bază de ceai alb nu îţi vor îngrăşa părul, fiind ideale pentru a ajuta firul de păr ars sau subţire, degradat în urma procedurilor cosmetice agresive, precum utilizarea în exces a plăcilor de întins sau uscător.

Ceaiul alb este util inclusiv pentru părul cu mătreaţă sau coji, părul degradat şi subţire sau cel tratat intens.

Spală-te pe cap cu ceai alb pentru un plus de sănătate şi strălucire

După cum am menţionat anterior, ceaiul alb se utilizează în produse cosmetice, dar şi ca atare. Vă puteţi prepara o infuzie din ceai alb, pe care să o folosiţi între spălare şi clătire, după ce folosiţi şampon de păr şi înainte de a vă da cu şampon sau mască. Aveţi nevoie de un litru de apă şi trei plicuri de ceai alb. Fierbeţi apa, după care ţineţi plicurile de ceai 10 minute la infuzat, cu capacul acoperit. Lăsaţi la răcit şi clătiţi bine părul cu această apă.

Folosind ceaiul alb pentru îngrijirea părului vei putea spune adio momentelor de bad hair day pe care orice femeie le întâmpină din când în când. Părul tău va deveni mult mai uşor de coafat, îl puteţi folosi chiar înainte de a vă întinde la păr cu placa sau înainte de a utiliza ondulatorul.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce părului şi scalpului, ceaiul alb se utilizează şi alte produse cosmetice pentru ten şi piele.