Gabriela Dinu Casa si Gradina 10.11.2023 22:49

Solar Calciu 100 ml: Prospect și utilizare

Solar Calciu 100 ml: Prospect și utilizare

Solar Calciu este, după cum îi spune şi numele, un îngrăşământ pentru plante, bogat în special în calciu. Pe lângă acesta, mai conţine şi azot, magneziu, precum şi microelemente chelatate cu EDTA.

Vă veţi da seama că plantele suferă de lipsă de calciu, dacă faceţi o scurtă verificare a plantei. Există mai multe semne care arată asta, căci trebuie să fiţi siguri atunci când aplicaţi un tratament că acţionaţi cu exactitate la problema care vă face planta să sufere.

Cum îţi dai seama că este nevoie de solar calciu?

Aşadar, atunci când este vorba despre o carenţă de calciu, veţi observa că vârfurile de creştere încep să se degradeze şi să fie mucilaginoase. Mărul se prăbuşeşte în timpul coacerii, roşiile şi castraveţii au o uşoară putrezire pe fruct, varza se arde pe frunze, iar la garoafe se crapă caliciul.

După ce aţi stabilit că de solar calciu aveţi nevoie, trebuie să învăţaţi şi cum să îl folosiţi. Este o soluţie solubilă în apă, care se aplică în acelaşi timp cu tratamentele fitosanitare.

Fiecare flacon de Solar Calciu conţine un tabel de compatibilitate, unde este specificat exact ce doză trebuie să folosiţi la un hectar, la ce concentraţie şi care este modul de utilizare.

Cum se dă solar calciu pe pomii fructiferi?

Pentru castraveţi, pepeni, roşii sau ardei aveţi nevoie de 2-3 litri de solar calciu la un hectar, de o concentraţie de
0,5-1%. Soluţia se aplică în timpul creşterii, de 4-7 ori, în funcţie de comportamentul plantei de după trataţie.

La varză şi salată, situaţia se schimbă, aici aveţi nevoie de 3-5 litri de soluţie la un hectar, de aceeaşi concentraţie ca în cazul legumelor şi fructelor anterior amintite. Pentru varză şi salată, soluţia se aplică însă odată cu începerea formării căpăţânii şi se dă de 3-5 ori, în funcţie de rezultate.

La cartofi, viţa de vie şi pomii fructiferi situaţia este relativ asemănătoare şi aveţi nevoie de 3-5 litri de soluţie la un hectar, de o concentraţie de 0,5-1%, care se aplică după înflorit, de 3-4 ori. Spuneam că se aplică relativ la fel şi în cazul pomilor fructiferi, cu amendamentul că ei au nevoie de o concentraţie ceva mai mică, de 0,5-0,6%, care se aplică după ce au căzut petalele florilor.