Ioana Filipescu Știri 15.04.2023 16:38

Slăbește cu ceai Oolong: Ghidul suprem

Slăbește cu ceai Oolong: Ghidul suprem

Dincolo de gustul fin, ceaiul Oolong are multe alte calități! Între acestea, este perfect pentru cura de slăbit. Cum să ajungi, printr-un regim sănătos, la greutatea corporală dorită? Simplu, cu opt grame de ceai Oolong introduse zilnic în dietă.

Consumul de Oolong ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, de altfel, în țările asiatice, unde consumul este mult mai mare decât în alte zone, practic, se bea zilnic, media greutății corporale este mult mai scăzută.

Fierbinte sau cu gheață, ceaiul Oolong poate fi băut nu numai o dată pe zi, dar e indicat să fie infuzat în compania unei mese sănătoase.

Beneficiile ceaiului Oolong în cura de slăbire. Studii

Nu este doar un mit, pentru că studiile atenstă beneficiile consumului de ceai Oolong în cura de slăbire. Cercetătorii chinezi au descoperit cum influențează consumul de ceai Oolong pierderea kilogramelor în plus.

Unul dintre studii a durat șase săptămâni, timp în care 100 de persoane au făcut infuzie cu câte opt grame de frunze de ceai Oolong pe zi, împărțite astfel: două în timpul dimineții, două, după-amiază. De menționat, cei care au participat la studiu nu au avut restricții de alimentație.

Ce a ieșit în final? 22% din participanți au avut o scădere în greutate de trei kg pe durata desfasurarii studiului, 66%, slăbire între 1 și 3 kg. Sigur, au scăzut și dimensiunile taliei, în cazul femeilor.

Slăbește cu ceaiul Oolong! Ghidul complet

Cum spunem, ceaiul oolong ajută la pierderea kilogramelor în plus. Însă trebuie să bei într-un anumit fel, pentru ca rezultatele să fie maxime.

Metodă sănătoasă și chiar plăcută, slăbitul cu ceaiul Oolong nu se rezolvă chiar peste noapte.

Ideal este să consumi o ceașcă de ceai Oolong cu 30 – 60 de minute înainte de masă. Stimulează metabolismul, energia furnizată de mâncărurile ce conțin grăsimi sau carbohidrați fiind consumată mult mai repede decât în mod normal.

Este recomandat consumul de ceai Oolong și înainte de a te apuca de sală, pentru că te energizează și, astfel, poți să tragi din greu mai mult. Iar reducerea în greutate este excplicabilă.

Și după-amiază este indicat să consumi ceașca de ceai Oolong, atunci când poate vei simți nevoia de a îngurgita ceva dulce.

Cum se prepară ceaiul Oolong pentru slăbit

Pentru a prepara ceaiul Oolong, ai nevoie de frunzele de ceai, dar și de scorțișoară.

Apoi, se trece la pregătirea ceaiului. Bățul de scorțișoară se înmoaie într-o ceașcă cu apă, care va sta peste noapte. Dimineața, se fierbe apa cu scorțișoara.

Se așteaptă, apoi, până când nivelul apei scade la jumătate. Se ia de pe foc și se adaugă frunzele de ceai Oolong.

Se lasă la infuzat timp de trei minute, după care se streacoară ceaiul Oolong, numai bun de băut.