Gabriela Dinu Casa si Gradina 08.12.2023 18:08

Schema de montaj pentru centrala termică în condensare: Pas cu pas

Schema de montaj pentru centrala termică în condensare: Pas cu pas

Centralele termice în condensare se montează după o anumită schemă, în funcţie de specificul lor. Atunci când îţi achiziţionezi o centrală termică trebuie să te asiguri că ai luat-o pe cea mai potrivită pentru tine şi nevoile tale. Apoi, trebuie să te ocupi de montaj.

Există un kit de montaj pentru centralele termice, care trebuie să conţină nişte componente cheie pentru funcţionarea şi montarea ei. Conform specialiştilor, este nevoie de cinci conexiuni principale pentru ca totul să meargă ca pe roate.

Ce trebuie să conţină un kit de instalare a unei centrale termice în condensare

Ţeava de intrare apă rece, care trebuie să conţină următoarele componente din schema de montaj a unei centrale termice pe gaz: filtru de impurităţi de 1 pe 2 cu rolul de protecţie a centralei termice împotriva impurităţilot din apă. Acesta se curăţă sau chiar se schimbă atunci când se face revizia anuală.

Un filtru magnetic anticalar, care protejează centrala termică de depunerile calcaroase. Se spune despre el că nu înlocuieşte staţia de dedurizare şi are rolul de a reduce cu maximum două grade germane duritatea apei. Pentru această componentă mai este necesar şi un robinet cu un holender care se va monta între cele două filtre anterior amintite.

Returul circuitului de încălzire are nevoie de două accesorii, un filtru Y de impurităţi de 3 pe 4, cu rolulde protecţie a centralei dar şi a pompei de impurităţi împotriva depunerilor de rugină care vor apărea la calorifere. Dar şi de doi robineţi cu holender de 3 pe 4, ce se vor monta de o parte şi de cealaltă a filtrului Y pentru a putea avea acces la el.

Cum se montează ţeava de gaz?

Turul circuitului de încălzire care conţine un robinet cu holender de 3 pe 4 pentru a izola centrala termică în condensare atunci când este nevoie.

A patra componentă din cadrul unui kit de instalare a unei centrale termice este circuitul de apă caldă menajeră, care se realizează doar prin montarea unui robinet cu holender de 1 pe 2.

Şi, în final, avem nevoie de ţeava de gaz, acolo unde se va monta un regulator de gaz, al cărui filtru este încorporat. Înainte de a se instala acesta însă, veţi avea nevoie în mod obligatoriu de doi robineţi de gaz de 3 pe 4, unul cu rol de manervă şi altul cu rol de siguranţă.