Ionuț Nițulescu Știri 09.10.2020 13:54

S-a aflat motivul exploziei cazurilor de COVID din România. Monica Pop aruncă bomba

S-a aflat motivul exploziei cazurilor de COVID din România. Monica Pop aruncă bomba

Explozia numărului de cazuri de coronavirus din România a alertat autoritățile, care au decis impunerea mai multor restricții. Restaurantele și teatrele s-au închis din nou, ceea ce a dus la un val de nemulțumire în rândul celor care activează în domeniul HoReCa. 

Vineri, 9 octombrie 2020, România a înregistrat un număr record de cazuri, mai exact 3186 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Deciziile autorităților sunt puse la îndoială, în timp ce mulți români continuă să ignore regulile ce le-ar fi de ajutor chiar lor. Iar toată lumea caută vinovații?

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, cunoscută deja pentru felul direct prin care își expune punctul de vedere, a dezvăluit într-o postare publicată pe contul ei de Facebook că autoritățile sunt vinovate pentru explozia cazurilor de COVID.

În opinia ei, acestea au ignorat toate semnalele de alarmă veninte dinspre ministerul Sănătății și al specialiștilor și au decis organizarea alegerilor locale 2020. Așadar, nu decizia de redeschidere a teatrelor sau restaurantelor a dus la această criză, spune ea, ci faptul că oamenii au mers la urne pentru a-și exprima votul, iar în multe cazuri nu s-au respectat măsurile impuse de pandemie.

Citește și: Cât costă un vaccin gripal în România în contextul pandemiei de COVID-19

Monica Pop, mesaj tranșant: „După alegeri a explodat numărul infectaților”

Medicul Monica Pop
Medicul Monica Pop

„Alegeri „vinovate”…!

Nu teatrele, nici restaurantele, ci alegerile – neamânate şi nici măcar eşalonate pe 2 zile, deşi era risc major – sunt `vinovate` de numărul mare de infecţii!

Se doreşte abaterea atenţiei?! Dacă autorităţile nu au ţinut cont de risc şi de previziunile specialiştilor, oamenii ce să mai înțeleagă?

La teatru, clar, se respectă cel mai serios purtarea măştii şi distanţarea! Și atunci? Alegerile nu le-aţi amânat, cu tot riscul, dar închideţi teatrele? La alegeri aţi avut încredere (sau doar interes) în oameni şi la teatru, nu?!

De ce, pentru a evita aglomerația şi a scădea riscul, nu s-au eșalonat alegerile măcar pe 2 zile?! Era perfect posibil! În diaspora, când a existat interes, s-au putut organiza pe 3 (trei) zile?!!! Sau românii din țară nu prea contează?! Cam nu prea!!!

În urmă cu câteva luni, ministrul Sănătăţii, dl. dr. Tătaru, a spus clar că în luna septembrie vor fi peste 2000 de cazuri. Am crezut că exagerează!!! Uite că a avut dreptate! Şi atunci?

De ce alegeri? De ce nu l-a ascultat nimeni? Exprima părerile medicilor epidemiogi şi infecţionişti, nu le-a inventat el!

Întrebări:

1. De ce s-au organizat alegeri acum, dacă se ştia că riscul afirmat de specialişti e atât de mare?! Care este motivul?! (se cam ştie, nu?)

2. Cine trebuie să răspundă pentru această `favorizare`, total previzibilă a răspândirii bolii?! Se adevereşte acum că aşa e! De ce a fost riscată sănătatea celor mulţi?

3. A fost ceva premeditat?!, pentru că previzibil era oricum!!! Cu ce scop? Se ştie că, după alegeri a explodat clar numărul infectaţilor!

Poate răspunde cineva???!!!”, a scris medicul Monica Pop, pe pagina de Facebook.

Alegerile locale 2020, un risc cunoscut?

În mai multe zone din țară, s-au format cozi uriașe la secțiile de votare. Spre exemplu, la Ștefăneștii de Jos din Ilfov, oamenii au uitat complet de coronaavirus și de regulile pe care ar fi trebuit să le respecte și s-au înghesuit la coadă. Totodată, mulți dintre ei nici măcar nu purtau masca de protecție.

Cozi alegeri locale 2020
Cozi alegeri locale 2020

Același lucru s-a întâmplat și la Tunari, unde aglomerația s-a format de la primele ore ale dimineții. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a-i convinge pe oameni să respecte distanțarea socială.

Victor Ponta, președintele PRO România, a atras atenția asupra acestui aspect, la ieșirea de la urne. Dacă în Capitală și în marile orașe, alegerile locale s-au desfășurat respectând condițiile impuse de pandemie, lucrurile au stat complet diferit în zonele mai sărace ale țării.

„În orașele sărace, în comune, la sate, unde nu sunt condiții ca în București, mi-e teamă că am riscat”, a spus acesta.