Ioana Filipescu Știri 01.03.2024 07:49

Rugaciune pentru linistea sufleteasca

Rugaciune pentru linistea sufleteasca

Doamne Preacurat, Care veghezi neincetat asupra noastra si ne insotesti in fiecare clipa a existentei noastre, Te rugam sa ne daruiesti linistea sufleteasca de care avem atat de multa nevoie in zilele agitate pe care le traim.

In vremurile grele

Cand valurile vietii ne ameninta sa ne clatine credinta si speranta, ajuta-ne sa gasim in Tine izvorul nesecat al linistii interioare. Da-ne puterea de a ne elibera de griji si frici, si umple-ne in schimb cu pacea care vine doar de la Tine.

Cand inima este tulburata

Cand inima noastra este tulburata de nelinisti si framantari, ajuta-ne sa ne reamintim ca Tu esti statornicia noastra, Stanca pe care ne putem sprijini fara teama de a aluneca. Binecuvanteaza-ne cu seninatatea Ta divina si mangaierea Duhului Tau.

Cand simtim singuratatea

In clipele in care simtim singuratatea apasandu-ne umerii si intunericul cuprinzandu-ne sufletul, fii Tu lumina care ne calauzeste pe calea spre pacea interioara. Cuvantul Tau sa ne mangaie inimile si sa ne umple cu speranta ca nu suntem niciodata singuri, ci mereu in prezenta Ta.

Multumire pentru darurile Tale

Iti multumim, Doamne iubit, pentru darurile Tale nenumarate pe care ni le-ai daruit cu atata generozitate. Fie ca recunostinta noastra sa se reverse intr-o stare de liniste adanca si de incredere neclintita in purtarea Ta de grija fata de noi.

Bucuria in credinta

Sa gasim bucuria in credinta noastra, iar aceasta bucurie sa ne umple sufletele cu liniste si implinire. Sa fim calmi in mijlocul furtunilor, stiind ca Tu esti mereu langa noi, ocrotindu-ne si indreptandu-ne pasii pe calea cea dreapta.

Inchinare si pace

Incheiem aceasta rugaciune cu inima plina de recunostinta si cu increderea ca ne vei raspunde cererii noastre. Iti multumim pentru dragostea Ta fara margini si pentru pacea pe care o daruiesti sufletelor noastre. Amin.