Gabriela Dinu Vedete 20.09.2022 08:05

Rona Hartner : Vârstă, biografie înălțime, afaceri, avere, familie

Rona Hartner : Vârstă, biografie înălțime, afaceri, avere, familie

Rona Hartner este o persoană celebră din România, de profesie actriţă de film, cântăreaţă, compozitoare şi textieră. Din rândurile următoare vom afla mai multe despre viaţa personală a artistei.

S-a născut pe 9 martie 1973 la Bucureşti, are origini germane şi pentru o vreme a locuit în Franţa. Tatăl său este inginer proiectant, iar mama economist. A studiat la Şcoala Germană din Capitală în peiroada 1979 – 1991, apoi s-a înscris la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

Cine este, de fapt, Rona Hartner şi ce scrie în CV-ul ei?

Primul rol l-a avut în Gadjo Dilo – Străinul Nebun, un film care s-a turnat în România. A fost premiată cu distincţia de Leopardul de aur pentru interpretare, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno.

A mai jucat în:

  • 1995 – Terente, regele bălților, regizor Andrei Blaier;1996 – Asfalt Tango, regizor Nae Caranfil;
  • 1997 – Gadjo Dilo, regizor Tony Gatlif;
  • 2000 – Sauve-moi, regizor Christian Vincent;
  • 2001 – Sexy Harem Ada Kaleh, regizor Mircea Mureșan;
  • 2002 – Le Divorce, regizor Magna Tellman
  • 2011 – Chicken with Plums, regizor Marjane Satrapi.

În 1999, Rona Hartner a fost implicată într-un scandal uriaş, după ce regretatul Corneliu Vadim Tudor a acuzat-o că ar fi avut o relaţie amoroasă cu preşedintele de la acea vreme, Emil Constantinescu. Subiectul a avut ecou şi în presa internaţională, care a titrat despre scandalul iscat la noi în ţară.

Date Biografice Rona Hartner: înălțime, greutate

Nume complet: Rona Hartner
Data naşterii:9 martie 1973
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: divorţată
Greutate: 73 kg
Înălţime: 1,67 m

„În timpul acestui dans, eu cântam melodia «Ești loserul meu». Mi-am dat seama că nu avea un mesaj foarte bun și am încercat să fac diverse lucruri, ca să distrag atenția, am început să mă dau pe spate, picioare-n sus, chestii… Și cum eram eu îmbrăcată-dezbrăcată… s-au făcut o tonă de poze care au devenit o mină de aur și pe care le-au vândut toți fotografii, ani de-a rândul, pe la toate ziarele”, spunea Rona Hartner în timpul unui interviu cu Marius Tucă, după care se muta la Paris ca să fugă de gura lumii.

S-a căsătorit cu un actor cu origini argentiniene, pe nume Rocco Sedano, alături de care are o fetiţă. Cei doi au divorţat în 2008.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Fane Vancică
Luis Gabriel
Ionuţ Cercel
Mugur Mihăescu