Gabriela Dinu Știri 23.06.2022 09:49

Rezultate pe județe și orașe Evaluarea Națională 2022. Verifică online ce note ai luat la Capacitate

Rezultate pe județe și orașe Evaluarea Națională 2022. Verifică online ce note ai luat la Capacitate

Evaluarea Naţională s-a susţinut în 2022 în perioada 14-17 iunie. Prima probă a fost cea de Limba şi literatura română, pe 16 iunie elevilor le-au fost testate cunoştinţele la Matematică, în timp ce vineri, 17 iunie, elevii de altă naţionalitate au susţinut proba de Limba maternă.

Astăzi, pe 23 iunie, până la maximum ora 14:00, edu.ro va afişa primele rezultate de la Evaluarea Naţională 2022. De îndată ce edu.ro va face publice informaţiile, pe Ştiri Directe veţi găsi rapoartele complete realizate de Ministerul Educaţiei cu notele luate de elevi în funcţie de judeţ sau de liceul unde au învăţat. Notele se pot verifica pe evaluare.edu.ro.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională, afişate sunt cod unic şi în 2022

Elevii nemulţumiţi de note vor putea depune apoi contestaţie începând cu ora 16:00 până a doua zi, pe 24 iunie, la aceeaşi oră şi abia pe 30 iunie 2022 se vor afişa rezultatele finale de la Evaluare, după soluţionarea contestaţiilor.

Atât pe 23 iunie, cât şi pe 30, şcolarii vor primi notele într-un mod anonimizat. Mai exact, la proba de la Limba şi literatura română, fiecare elev care a intrat în examen, a primit un cod unic. Prin introducerea acestui cod pe site-ul oficial al edu.ro fiecare elev îşi va putea vedea rezultatele obţinute la Capacitate, în 2022.

Acest mod de afişare a rezultatelor sub forma acelor coduri unice a fost aplicat începând cu 2021 şi se aplică inclusiv la examenul de la Bacalaureat.

Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2022. Ce subiecte au picat la examenul de Matematică
Baremul de corectare la Matematică, la Evaluarea Naţională 2022. Ce trebuia să scrii pentru nota 10 la Capacitate

Edu.ro va realiza, totuşi, statisticile rezultatelor de la Evaluarea Naţională şi dacă nu există numele elevilor, ci doar coduri în dreptul identităţii acestora. După afişarea notelor, se va putea vedea care au fost cele mai bune note din ţară, cele mai bune şcoli, oraşe, sau judeţe şi elevii se vor putea îndrepta spre următorul pas important din viaţa lor, înscrierea la un liceu care să le satisfacă nevoile de cunoaştere.